Arla vil fusionere igen

Mejeriselskaberne EGM Walhorn og Arla Foods a.m.b.a. har planer om at fusionere

Bestyrelserne i Arla Foods a.m.b.a. og Eupener Genossenschaftsmolkerei Walhorn (EGM Walhorn) har mandag sendt et forslag om en fusion ud til deres andelshavere. Det oplyser Arla.

Begge andelsselskaber er ejet af mælkeproducenter på tværs af flere lande. Arla Foods amba har cirka 12.600 andelshavere i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien og Luxembourg. EGM Walhorn har cirka 800 andelshavere i Belgien, Tyskland og Holland med en samlet årlig mælkeindvejning på cirka 550 millioner kilo mælk.

- Den foreslåede fusion vil give Arla mulighed for at forfølge vores vækstplaner sammen med EGM Walhorn, og deres produktion i Walhorn passer fint sammen med vores i Pronsfeld i Tyskland og Nijkerk i Holland. Fusionen vil udvide vores samlede mælkemængde i Europa, og det vil være endnu et vigtigt skridt i retning af at opfylde vores strategiske vækstambitioner, siger bestyrelsesformand i Arla Åke Hantoft i en pressemeddelelse.

Fusionen med Arla vil betyde, at EGM Walhorns andelshavere er garanteret en mælkepris, der afregnes ud fra samme vilkår som alle øvrige Arla andelshavere. Ved at fusionere med Arla Foods amba bevarer EGM Walhorn sin status som andelsselskab, og derudover får EGM Walhorn ifølge fusionsforslaget fire pladser i Arlas repræsentantskab og en plads i Arlas bestyrelse.

De respektive repræsentantskaber i Arla Foods a.m.b.a. og EGM Walhorn skal stemme om fusionsforslaget ved særskilte møder den 13.-14. maj.

En godkendelse af fusionen kræver i begge tilfælde et flertal på mindst 75 procent af stemmerne. Hvis det bliver et ja til fusionen, forventes den at træde i kraft i slutningen af juli 2014.

Læs også