DC: Støtte vil få slagtesvineproducenter til at udvide

Flere andelshavere vil opføre nye stipladser, hvis de får økonomisk støtte fra slagteriarbejderne, lyder det fra Danish Crown

Hver fjerde af Danish Crowns slagtesvineproducenter vil opfører nye stipladser, hvis de får mulighed for at modtage økonomisk støtte fra slagteriarbejderne. Det viser en Megafon-måling ifølge Danish Crown.

Målingen er foretaget blandt 500 ud af Danish Crowns 1.200 største slagtesvineproducenter. 

- Ud af de 500 andelshavere svarer 26 procent, at de vil bygge nyt, hvis de fik en medfinansiering fra slagteriarbejderne på 20-30 procent, lyder det i et nyhedsbrev fra slagterigiganten.

- Sammenlagt har de planer om at bygge 277.265 stipladser, hvilket i runde tal vil sige en øget produktion på 1,1 millioner slagtesvin om året.

Resultatet er ifølge direktør i DC Ejerservice Vagner Bøge ganske overvældende:

- Vi var godt klar over, at mange producenter har ønsker om at udvide og forny deres stalde, men omfanget overrasker mig. Det siger noget om, hvor svært de har ved at få finansieringen på plads, siger Vagner Bøge i nyhedsbrevet.

Ifølge Danish Crown viser målingen også, at 37 procent svarer, at det er problemer med finansieringen, der afholder dem fra at bygge nyt.

Læs også