Mangel på gammelt korn får nogle svineproducenter til dagligt at høste korn. Det får dyrlæge til at advare mod friskkornsforgiftning
Svinedyrlæge Uffe Nielsen, LVK, har sjældent hørt om så
mange problemer med friskkornsforgiftning som i år.
- Kornet skal helst ligge en månedstid, så det er
lagerfast, inden det gradvis tages med i foderet til grisene. Gør man ikke det,
er der overhængende risiko for friskkornsforgiftning, understreger dyrlægen,
der i år har set flere eksempler på det.
- En af mine kolleger har tre større besætninger, hvor der
er massive problemer med friskkornsforgiftning, og jeg har selv to-tre kunder, hvor
der er mindre problemer med friskkornsforgiftning, forklarer Uffe Nielsen, der
primært kører i det vestjyske område.
Læs mere – blandt andet om, hvordan friskkornsforgiftning
kan forebygges – i weekendens udgave af Effektivt Landbrug.
Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.