Irritation over ministers »automatreaktion«

Formand for Landbrug & Fødevarers Tolvmandssektion Frederik Lüttichau er ikke imponeret af reaktion fra Mette Gjerskov

Mere økologi i Danmark og sprøjtefri randzoner.

Sådan lød fødevareminister Mette Gjerskovs (S) reaktion oven på weekendens artikel i Politiken, hvor en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet blev præsenteret.

I undersøgelsen var 177 børn testet, og det blev bevist, at 99 procent af dem havde spor efter én eller flere af de problematiske insektmidler kaldet organofosfater i urinen.

- Sagen er den, at man har brugt sprøjtegift i mange årtier og tænkt, at den hellige grav var velforvaret. Men undersøgelser viser jo, at det skal begrænses mest muligt, og det vil regeringen også gøre, sagde Mette Gjerskov i weekenden til Ritzau som en reaktion til undersøgelsen fra Syddansk Universitet.

Ubegrundet reaktion

Lige netop denne reaktion irriterer formanden for Landbrug & Fødevares Tolvmandssektion, Frederik Lüttichau. Han mener, at der er tale om en kedelig automatreaktion fra en minister, som blot er ude på at vise handlekraft, men som ikke har sat sig ordentligt ind i sagerne.

I Effektivt Landbrug tirsdag kan du blandt andet læse, hvad Frederik Lüttichau mener, Mette Gjerskov i stedet burde have fokuseret på. Du kan også læse, hvad direktør i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen mener om sagen.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også