Studerende kaster sig over L&F's imagekampagne

L&F's imagekampagne er genstand for et hav af skoleopgaver. Det er sprogligt en vældig interessant kampagne, lyder det fra lektor.

Landbrug & Fødevarers imagekampagne, Den Nye Fortælling, der har sloganet, at »fremtiden er ikke så sort, som den har været«, er vældig populær blandt landets studerende.

Det fortæller brand-manager i Landbrug & Fødevarer, Lisbeth Olsgaard. Studerende og undervisere fra flere af landets uddannelsesinstitutioner kontakter således jævnligt organisationen i forbindelse med opgaveskrivning.

Det drejers sig eksempelvis om studerede og undervisere fra Journalisthøjskolen, handelshøjskoler, gymnasier, landbrugsskolerne og sågar folkeskoleelever.

- Jeg tror, at det er fordi, at det er et interessant projekt. Vi har gennem årene været et dominerende erhverv, både kulturelt og økonomisk, og det er interessant at skrive om både et land i forandring, men også et erhverv i forandring. Der er så mange vinkler på det her, som man kan tage op og analysere på, siger Lisbeth Olsgaard.

Spændene omskrivning

En af dem som har henvendt sig til Landbrug & Fødevarer er Solveig Bennike, der er lektor på Odense Katedralskole, og som underviser i dansk.

- Jeg faldt over den her kampagne, da jeg finder det interessant, hvordan Landbrug & Fødevarer prøver at italesætte erhvervet i den der nye fortælling, som jo går op i mod den gamle fortælling om landbrug med penicillin-sprøjter i stalden, gift der hældes ud på markerne, dyrkning helt ned til vandløb og fisk, der bliver slået ihjel, siger Solveig Bennike.

Læs også