Startskud til julen

Omkring 2500 fagfolk fra hele Europa mødes på torsdag til den den 20. udgave af den internationale juletræsmesse på Langesø Gods.

Interessen og konjunkturen for juletræsproduktion har sjældent været større end netop i disse år. Efterspørgslen efter danske juletræer er stor og priserne høje.

Sidste år afspejledes det i en flot og velbesøgt juletræsmesse på Langesømesse, og forventninger er ikke mindre til den 20. udgave af det traditionsrige arrangement, som samler stort set alle indenfor juletræsbranchen fra både ind- og udland.

Fagmesse for produktion af juletræer og klippegrønt foregår hvert år den tredje torsdag i august ved det naturskønne område på godset tæt ved Odense.

På torsdag den 18. august er der igen tilmeldt omkring 125 firmaer og organisationer, der vil vise alt, hvad der rører sig inden for juletræsbranchen, lige fra småplanter til store skovtraktorer.

Desuden ventes der igen i år et sted mellem 2200 og 2500 gæster i dagens løb fra hele landet og fra de fleste europæiske lande.

 

Hvert år i forbindelse med Langesømessen kårer Dansk Juletræsdyrkerforening årets flotteste juletræ. Det sker med tildelingen af »Den gyldne Stjerne« sidst på dagen.

Ved messen, som foregår på torsdag, vil der som noget nyt været åbnet for, at producenter og andre interesserede kan medbringe juletræer af alle arter til konkurrencen. Altså er det som hidtil ikke kun nordmannsgraner, som konkurrerer om den ærefulde titel.

Reglerne siger fortsat, at træerne maksimalt må have en handelshøjde på 2,25 meter, og konkurrencetræerne skal være afleveret senest kl. 10.30 på Dansk Juletræsdyrkerforenings stand ved messens hovedindgang.

Alle messedeltagere kan være med i afstemningen. I kataloget findes en stemmeseddel, som skal være afleveret senest kl. 15.00.

Læs også