Frøhøsten allerede i gang

Både på Fyn og Sjælland nippede de første mejetærskere i går til de tidligste frømarker, med udsigten til regnvejr senere på ugen.

Hos Torben og Jesper Bang på Vestfyn var mejetærskeren i gang i går.

I en lidt tynd frømark med basisfrø af bakkesvingel til Hunsballe Frø valgte de to brødre i samråd med avlschef Carsten Jørgensen fra frøfirmaet at bjerge frøet, mens det endnu var tørt.

- Marken har været ramt af, at en del gæs har gået der hen over vinteren, og når det så er tale om Spartan basisfrø, ser vi ikke helt så striks på udbyttet. Det virker tørt nu, og derfor vælger vi at tærske den 9,5 hektar store mark nu, lød det fra Carsten Jørgensen på årets første frøhøstdag, og med en vejrudsigt, der lover regnvejr senere på ugen.

En uge tidligere
Også på Sjælland blev der høstet i går. Her begyndte Dan Rasmussen ved Svinø på Sydsjælland i går eftermiddags at tærske sin skårlagte engrapgræs, der har ligget på skår i fire dage.

Stærkt motiveret af udsigten til regn senere på ugen blev gårsdagens gode vejr benyttet til at starte frøhøsten her.

Uden at ville give et bud på udbyttet, kunne han konstatere, at vandprocenten er i orden.

- Den er under 12 procent, lød det fra Dan Rasmussen på mejetærskeren, der skønner, at høsttidspunktet for engrapgræsset er en uge tidligere end normalt.

Læs også