Påskelammets dag

Påskelørdag den 3. april er der traditionen tro Åbent Hus hos en række fåreavlere i hele landet.Det sker blandt andet hos Åse og Poul Beith, der har haft Leicester får siden 1983. Det er en race med gode moderegenskaber og en god tilvækst. Det er får, Poul Beith holder af at arbejde med. Han har 30 moderdyr. De senere år er han begyndt at krydse med Texel.Det er fordi, der er ved at opstå et problem med slagte-lammene af Leicester racen. - Køllerne bliver så dejligt store, men de er for store for de fleste, der er blevet vant til at se de små køller, der ligger i butikkerne fra New Zealandske lam. Og det er måske også sjældnere, at middagsselskaber er så store nu til dags, at der er brug for de store køller, fortæller Poul Beith. Han har udstillet på dyrskuer igennem mange år blandt andet i Hjørring og på Kimbrerskuet i Aars.Masser af lam

Sidste år havde Erik Viktor, Brønderslev, 400 på besøg påskelørdag. Det var han rigtig glad for. Derfor vil han også i år inviterer indenfor på gården med de 170 økologiske får. De er begyndt at få lam, og der vil til påske være over 150 lam.Han har får som hobby, og det er for hyggens skyld. Men i marts er der travlhed i hyggen. Han vil nemlig helst våge over fårene, når de får lam, og det tager tid med den store besætning. - I reglen går det godt, når fårene lemmer. Men det er godt at være der, hvis der skulle ske noget, og det er vigtigt at sikre, at lammene får råmælken. Det betyder så meget for deres trivsel, fortæller han. Påskelørdag vil han sammen med en række andre fåreavlere landet over dele sin glæde over lammene.

Påskelørdag den 3. april er der traditionen tro Åbent Hus hos en række fåreavlere i hele landet.

Det sker blandt andet hos Åse og Poul Beith, der har haft Leicester får siden 1983. Det er en race med gode moderegenskaber og en god tilvækst. Det er får, Poul Beith holder af at arbejde med. Han har 30 moderdyr. De senere år er han begyndt at krydse med Texel.

Det er fordi, der er ved at opstå et problem med slagte-lammene af Leicester racen.

- Køllerne bliver så dejligt store, men de er for store for de fleste, der er blevet vant til at se de små køller, der ligger i butikkerne fra New Zealandske lam. Og det er måske også sjældnere, at middagsselskaber er så store nu til dags, at der er brug for de store køller, fortæller Poul Beith.

Han har udstillet på dyrskuer igennem mange år blandt andet i Hjørring og på Kimbrerskuet i Aars.

Masser af lam
Sidste år havde Erik Viktor, Brønderslev, 400 på besøg påskelørdag. Det var han rigtig glad for. Derfor vil han også i år inviterer indenfor på gården med de 170 økologiske får. De er begyndt at få lam, og der vil til påske være over 150 lam.

Han har får som hobby, og det er for hyggens skyld. Men i marts er der travlhed i hyggen. Han vil nemlig helst våge over fårene, når de får lam, og det tager tid med den store besætning.

- I reglen går det godt, når fårene lemmer. Men det er godt at være der, hvis der skulle ske noget, og det er vigtigt at sikre, at lammene får råmælken. Det betyder så meget for deres trivsel, fortæller han.

Påskelørdag vil han sammen med en række andre fåreavlere landet over dele sin glæde over lammene.

Læs også