Europæiske mælkebønder protesterer fortsat

De europæiske landbrugsministre holder møde om de lave mælkepriser i dag, mandag. Flere protestaktioner i vente fra mælkeproducenterne.

Flere tusinde europæiske landmænd fra Frankrig, Tyskland, Belgien, Østrig, Holland, Italien, Schweiz, Luxembourg, m.m. har planlagt at køre deres traktorer til Bruxelles i dag for at demonstrere.

Anledningen er, at EU’s landbrugsministre – presset af store demonstrationer og utilfredshed - holder et ekstraordinært møde om den katastrofale situation på markedet for mælk.

Forud for mødet har organisationen European Milk Board (EMB) kundgjort, at endnu en stor protestaktion er i støbeskeen, og at en beslutning om fleksibel mængderegulering er den eneste chance for at få ro på de mange demonstrerende mælkeproducenter i Europa.

EU for – DK imod
Herhjemme står Dansk Kvæg fast på, at produktionsregulering i den ene eller anden form ikke vil være en fordel for de danske mælkeproducenter.

Således er meldingen fra formand Peder Philipp i Dansk Kvægs seneste nyhedsbrev:

- Når prisen på mælk er dykket så voldsomt, som den er, så er det ganske naturligt, at der kommer forslag om at regulere mængden af produceret mælk for at presse afregningen i vejret. Og vi har i Dansk Kvæg brugt meget energi på at gennemtænke og gennemregne forskellige muligheder for regulerende indgreb, men den konklusion, vi er nået frem til, er klar: Der findes intet realistisk reguleringsværktøj, der vil forbedre økonomien for de danske mælkeproducenter.

Læs også