Struer-slagteri lagt på køl

(Effektivt Landbrug) »Tekniske problemer« på fuldt funktionsdueligt slagteri udskyder opstarten i Struer og får nu fagforening til at slæbe den hollandske ejer i retten for at sikre de ansattes løntilgodehavende.

De nordjyske slagteriarbejderes tålmodighed med den hollandske ejer af slagteriet i Struer ¬– Jutland Meat og bag ved det den hollandske slagteri- og forædlingsvirksomhed Meat Business Europe - er nu sluppet op. Nærings- og Nydelsesmiddelarbejderforbundet (NNF) slæber derfor ejeren i retten for at sikre medlemmernes løntilgodehavende efter endnu en melding om udsættelse af opstarten på slagtningerne, denne gang »på ubestemt tid« begrundet med »tekniske vanskeligheder«.

Oprindeligt skulle slagtningerne være startet den 1. september på det svineslagteri i Struer, som Jutland Meat overtog i april fra Danish Crown efter Konkurrencestyrelsens påbud om frasalg i slagterigiganten for at sikre konkurrencen i slagterisektoren.

De tekniske problemer undrer Nærings- og Nydelsesmiddelarbejderforbundet (NNF), som har været meget involveret i etableringen af 50-60 »nye« slagteriarbejdspladser, blandt ved at skrue en særdeles fleksibel og på mange punkter nyskabende overenskomst sammen.

- Vores medlemmer har prøvekørt slagteriet, som blev solgt af Danish Crown som fuldt funktionsdygtigt, og der var altså ingen tekniske problemer. Vi har investeret meget tid og prestige i det her, men nu føler vi, at vores medlemmer bliver trådt over tæerne. Nu lægger vi pres på for at redde stumperne, siger Jens Peter Bostrup, næstformand i NNF, til Effektivt Landbrug, der nødig vil gisne om ejerens motiver eller slagteriets fremtid.

- Men der er mere end en håndfuld slagteriarbejdere, der har sagt deres job op andre steder for at være med til opstarten her, understreger han om det civile søgsmål mod Jutland Meat.

Det har ikke været muligt for Effektivt Landbrug at komme i kontakt med den hollandske ejer Frans Stortelter hos Jutland Meat.

Læs også