40 år med maskinimport og salg

(LANDBRUG SYD) Hos Brdr. Holst Sørensen i Obbekær ved Ribe runder man et skarpt hjørne. Det er nu 40 år siden, at brødrene Vagn og Kristian Holst skiftede landbrug ud med maskinimport og salg.

Efter et gennemført generationsskifte i 1992 udgør Søren Holst i dag sammen med fire medarbejdere ejerkredsen i virksomheden, der i alle årene har været under konstant vækst, men også forandring.

Fra at starte med import af brugte traktorer fra England tilbage i 1963 omfatter programmet i dag en række traktorer og landbrugsmaskiner fra en række kendte europæiske producenter som for eksempel McCormick, Keenan, Kverneland, Laverda og Claas. Samtidig markedsføres en række af virksomhedens egne produkter under navnet »Holsø«, der er en vogn-serie af blandt andet tip-vogne, der produceres i Polen.

- Mens det især fra 60´erne og helt op til 80´erne handlede om at få mekaniseret landbruget, handler det i dag især om den strukturudvikling, der sker i dansk landbrug. Før kunne der stå mange mindre kunder i kø. I dag er de langt færre, men til gengæld også langt større, siger Søren Holst, der siden han var barn har arbejdet og hjulpet til i virksomheden, og fra 1982 officielt begyndte sit arbejdsliv i virksomheden efter et halvt års studie på lærerseminariet i Ribe.

- Vi har sat en masse nye tiltag i værk. Blandt andet et markedsføringsprogram med database, men der er også en række produktnyheder på vej. Vi satser hårdt på detailområdet lokalt, understreger Søren Holst.

Virksomheden har også som noget nyt kastet sig over en anden utraditionel måde at komme i kontakt med landmændene på. I efteråret blev der planlagt seminarer rundt om i lokalområdet, hvoraf det første blev holdt i december - med succes.

Om succesen holder i forbindelse med at føre familienavnet videre i virksomheden vides ikke. Søren Holst har en søn på 15 år, der arbejder i virksomheden i sin fritid.

- Jeg ved ikke, om han har lyst til engang at træde ind i virksomheden, men jeg vil i hvert fald ikke presse ham til det. Det skal i givet fald være hans egen beslutning, slutter Søren Holst.

De 40 års jubilæum for Brdr. Holst Sørensen markeres med et stort åbent hus arrangement fredag og lørdag den 23. og 24. maj i tidsrummet 9-15. I den forbindelse har virksomheden selv sendt 15.000 invitationsfoldere ud til alle lokale jordbrugere.

Læs også