Udenlandske gæster til jerseyaften

Den traditionelle grillaften i en fynsk jerseybedrift får i år besøg af deltagerne i verdenskonferencen. Arrangementet finder sted onsdag den 19. juni på Juulsgaard i Ronæs.

Der er altid stor opbakning, når Aktivitetsudvalget Jersey Fyn indbyder til grillaften i en fynsk jerseybesætning. Normalt ligger deltagerantallet på mellem 150 til 300 kvægfolk, men i år suppleres med omkring 100 jerseyfolk fra hele verden.

Den fynske grillaften onsdag den 19. juni klokken 19.00 hos Dorthe og Niels Ulrik Andersen, Juulsgaard i Ronæs på Vestfyn indgår således i det omfattende program ved Jersey Verdenskonferencen WJCB, der finder sted i Danmark fra den 16. til 23. juni.

På Juulsgaard vil både de lokale kvægfolk og de udenlandske gæster kunne nærstudere den højtydende avlsbesætning på 420 jerseykøer plus opdræt, der alle går i dybstrøelse. Niels Ulrik Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Jersey, foretager både egne skylninger af køer og embryonilægning fra Vikings ET-program.

Som afslutning på aftenen serveres der pølser og kartoffelsalat. Af hensyn til maden er tilmelding nødvendigt senest mandag den 17. juni via Vikings hjemmeside eller på mail@vikingdanmark.dk. Det koster 125 kroner at deltage og gratis for børn under 12 år.

Foruden besøget i Ronæs indeholder programmet for verdenskonferencen yderligere visit i to øvrige fynske jerseybesætninger. Efter ankomsten til København søndag den 16. juni besøges Palle Bjerggaard Hansen i Såderup på turen hen over Fyn til Aarhus, hvor verdenskonferencen foregår. Og onsdag inden grillaftenen på Juulsgaard er der indlagt besøg hos Hans Rasmussen. Ulvsbjerggaard ved Middelfart.

Læs også