Efter gennem mange år at have boet og arbejdet i udlandet, vendte Helene Geervliet, der er uddannet civilingeniør, i 2001 tilbage til Danmark.
Hendes forældre drev i sin tid stutteri Skovgaard i Farum med opdræt af DSA sportsheste og New Forrest-ponyer, hvorfor det var nærliggende at genoplive en gammel drøm – selv blive opdrætter.
 - Da jeg kom hjem fra udlandet, købte jeg DV-avlshingsten Salomon, og en tysk statspræmieret hannoveranerhoppe, der med årene er blevet stammor til tre af mine avlshopper. Det er en fantastisk stærk stamme, der giver gode dressur- og springheste.
Da Helene Geervliet trak sig tilbage fra den erhvervsmæssige karriere, ville hun gerne i gang med at ride igen. Det har såvel en alvorlig rideulykke som et styrt med en minilæsser, sidstnævnte for præcist et år siden, og med en brækket ryg til følge, dog satte lidt på standby.
- Når jeg har min fulde førlighed tilbage, skal jeg i gang igen, lyder det fra Helene Geervliet.
 

Solvang ændrede alt

Oprindelig lå det ikke i kortene, at Helene Geervliet selv skulle have en ejendom med heste, så de første mange år efter hjemkomsten til Danmark havde hun sine heste opstaldet i Grønholt. Avlshestene hos Mads Andersen på Vennekilde og træningshestene på Skovmosegård.
- Men da min søster og svoger fandt Solvang, en over 100 år gammel ejendom nær Allerød, besluttede vi os for at købe den i fællesskab. Det er et fantastisk sted, der trods blot en god kilometer til Hillerød-motorvejen alligevel rummer fred, idyl og en stilhed, som er helt fascinerende.
Jordtilliggendet til Solvang er på 13,6 hektar og med en god håndfuld avlshopper i bagagen, trukket på nogle af de bedste linjer inden for DV og hannoveranere, var det oplagt at tage en del af hestene hjem til ejendommen og få bygget nyt.
De seneste år er stuehuset, der oprindelig var kampestens funderet, total renoveret, og senest er kommet nye stalde og stor ridehal til.
- Jeg fil lavet udbudsmateriale med henblik på at få bygget nyt, og i den forbindelse har jeg fået god sparring fra såvel tyske som danske venner, fortæller Helene Geervliet, der valgte Saxbyg ApS ved Torben Jensen til at stå for byggeriet.
 

Skarpeste pris og tillid

- Dels var Saxbyg skarpest på prisen, dels var der god kemi og tillid mellem Torben og mig, hvilket er vigtigt med så stort et projekt, som her er tale om, påpeger Helene Geervliet, som med de ord fik smilet frem hos Torben Jensen.
- Det har været en spændende opgave at få lov at være med til, og jeg føler også, der er god kemi til bygherre, hvis ønsker og krav vi skal honorere, sådan som det i sin tid blev aftalt ved kontrakternes indgåelse, fastslår han.
- Vi begyndte med avlsstalden, og vi havde ikke fået opgaven med det øvrige byggeri, hvis ikke kemien havde været til stede, lyder det videre fra Torben Jensen, som oplyser, at Saxbyg har leveret råhusene, jord-, beton- og kloakarbejdet.
- Samtidig glæder jeg mig naturligvis over, at det nok er den flotteste ridehal, vi har bygget med barrierebrædder, der i øvrigt er monteret på færdigstøbte elementer.
I den forbindelse nævner Helene Geervliet, at der gennem bygningskonsulent Jannik Noe-Nygaard fra Agrovi blev søgt byggetilladelse som ét projekt bestående af avlsbygning, træningsstald og ridehus.
 

Alt er indrettet til én person

Om staldindretning og materialevalg siger Helene Geervliet: - Jeg er fyldt 61 år og alt er indrettet, så jeg kan klare det hele selv. Desuden skal der være minimalt vedligehold.
Avlsbygningen blev taget i anvendelse i januar 2016, og i midten af februar flyttede de første ungheste og træningsheste ind i træningsstalden, mens den store ridehal blev indviet ved juletid.
- Jeg er glad for samarbejdet med Torben, og nu glæder jeg mig til for alvor at få taget de forskellige bygninger i brug.
Stutteri G’s samlede hestebestand er på godt 20 individer, heraf konstant seks avlshopper.
- Mit mål er præstationsavl med eliteheste, hvor jeg helst først sælger, når unghestene er fyldt tre-fire år eller ældre. Jeg vil gerne se, hvordan de udvikler sig, og have dem kåret og vist, inden eventuelt salg.