Høje renter skaber investeringsmuligheder: Sådan får du mere ud af dine investeringer

Der åbner sig en situation for nye investeringsmuligheder - især for dem med overskydende likviditet, herunder mange landmænd. Finansieringsrådgiver fra VKST anbefaler at investere i obligationer.

I en økonomisk tid, hvor renterne har nået niveauer ikke set i mange år, står mange landmænd nu over for øgede udgifter på grund af variable lån. Dette oplever økonomirådgiver Kim Johansen fra VKST.

- De stærke økonomiske nøgletal tyder på, at den nuværende rentesituation vil fortsætte uden betydelige fald det næste år, forklarer Kim Johansen.

- Dog åbner situationen op for nye investeringsmuligheder, især for dem med overskydende likviditet, siger han.

Han er specialist i økonomi, finansiering og investering og ser lige nu en gylden chance for landmændene til at få mere ud af deres opsparinger.

- For dem med disponible midler, både personligt og i virksomhedens skatteordning, er det nu et ideelt tidspunkt at overveje investering i obligationer, siger rådgiveren og tilføjer:

- Med aktuelle renter, der er attraktive, bærer obligationer nu en rigtig fornuftig rente med sig.

Kim Johansen hører ofte spørgsmålet fra landmændene: »Hvor meget kan jeg få i rente for mine penge?«

Rådgiveren påpeger, at kortfristede obligationer kan tilbyde et årligt afkast mellem 3,2 procent og 3,5 procent i effektiv rente.

- Dette er typisk højere, end hvad bankerne kan tilbyde gennem aftaleindlån og markant højere end renten på anfordringskonti, forklarer han.

Muligheder for at kombinere

Der er desuden muligheder for at kombinere kort- og langfristede investeringer for at opnå endnu højere afkast.

- Hvis renterne falder, stiger kurserne på obligationerne, hvilket dermed kan resultere i en kursgevinst for investoren, bemærker rådgiveren, hvilket tyder på et potentiale for et reelt effektivt årligt afkast på mellem 5-7 procent i år.

Det samme gælder, hvis man har midler indsat på en bankkonto. For dem med midler stående i banken, uden investering, opfordrer rådgiveren også til at overveje obligationsinvesteringer.

- Vær ikke bange for at binde dine penge i obligationer for en kortere periode. Det kan vise sig at være meget fordelagtigt, siger Kim Johansen.

Erfaringen viser, at direkte investering i obligationer ofte giver bedre afkast end investering gennem bankernes pulje- og investeringsfonde.

Ifølge Kim Johansen giver det landmændene en strategisk mulighed for at maksimere deres afkast i en periode med høje renter.

- Det er en påmindelse om, at selv i udfordrende økonomiske tider findes der muligheder for at optimere sin finansielle situation, siger Kim Johansen.

Læs også