- En enorm lettelse for os
Beslutningen om at fjerne alle corona-restriktioner blev modtaget med jubel hos Roskilde Dyrskue, hvor forberedelserne til 2022-dyrskuet går planmæssigt frem.

Forberedelserne til årets Roskilde Dyrskue går efter planen, fortæller direktør Camilla Dupont. Foto: Jesper Hallgren
- Foråret er på vej, dagene bliver længere. Foran venter os en sommer med krammet tilbage, samvær, koncerter og festivaler igen. Alt det, mange af os har savnet.
Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen (S) for nylig på et pressemøde, hvor det blev annonceret, at alle corona-restriktioner snart blev fjernet.
Og mens mange har støvet deres gamle festivalbilletter af, og gjort sig klar til en sommer uden begrænsninger på deltagerantal, blev meddelelsen i sagens natur også modtaget med stor begejstring hos arrangører landet over.
Et af stederne er hos organisationen bag Danmarks største dyrskue, der afvikles på dyrskuepladsen i Roskilde fra 27. til 29. maj.
- Det er klart, at det er en enorm lettelse for os. Det tror jeg også, det er for mange af vores udstillere, for der har selvfølgelig været noget usikkerhed om det, siger direktør hos Roskilde Dyrskue, Camilla Dupont.
Lang tids planlægning
Hun og hendes medarbejdere har dog i et stykke tid været i gang med planlægningen af dyrskuet, der bliver det første i Roskilde siden 2019.
- Vi har længe kørt efter en plan, hvor der ikke ville være restriktioner. Ikke fordi vi er naive eller blåøjede, for det kunne der jo godt have været, siger hun og uddyber:
- Men når man skal lave så stort et event, hvor man går i gang med at lave kontrakter allerede før jul, er man simpelthen nødt til bare at se frem og sige, at det bliver, som det skal være, og så må vi justere det, hvis det bliver nødvendigt.
Fokus på frivillige
Efter to års pause har organisationen bag dyrskuet samtidig haft fokus på at få nok frivillige til at hjælpe til med det praktiske. En kampagne på sociale medier har dog givet pote.
- Det går faktisk forrygende. Vi har lige nu flere henvendelser, end vi har opgaver. Så kan det selvfølgelig godt være, at der er nogle, der springer fra. Men så er vi kun glade for at have nogle ekstra, siger Camilla Dupont, der oplyser, at 14 foreninger og loger har meldt sig klar til at hjælpe til.
- Der har været et par loger, som samler penge ind til gode formål, og så har der også været en del interesse fra rideforeninger, men også fra spejderforeninger, oplyser hun.
Godt kendskab
Camilla Dupont fortæller videre, at der generelt er et godt kendskab til dyrskuet hos de interesserede.
- Dem, der har henvendt sig, er typisk nogle, der tidligere er kommet på dyrskuet, eller en gang har stået et sted på dyrskuet, og så kan man sige, at køre-rideforeningerne har en personlig interesse i dyrskuet.
- For spejderne ligger det lidt i deres DNA, at de er ude og tjene nogle penge ind. Der er flere af dem, der har henvendt sig, som også har hjulpet til på Roskilde Festival, siger Camilla Dupont.
Hun understreger dog, at udstillerne også har en stor rolle at spille i forhold til afviklingen.
- Jeg tænker, at med de foreninger, der har meldt sig klar, får vi dækket de opgaver, der skal dækkes. Men vi er stadig afhængige af, at dyreudstillerne, både med heste og kvæg, formidler landbruget. Det er ikke det, foreningerne hjælper med. De skal hjælpe med at sælge softice og billetter, slutter hun.