Nordirlands største mælkeproducent vil have Brexit nu

- Jeg har i den sidste uge set landmænd i protestdemonstrationer i flere EU-lande – landmændene har fået nok, siger George Bingham, der i modsætning til sine nordirske landmandskolleger vil ud af EU.

George Bingham i midten ejer farmen sammen med sin far Robin Bingham (th). De 30 danske landmænd på studietur med Danish Farmers Abroad blev som afslutning på besøget inviteret ind i forældrenes køkken til traktement med hjemmebag. Stuehuset til familiefarmen, der på få år er vokset fra et lille og typisk gældfrit familiebrug til nu at være Nordirlands største mælkeproducent.

Familien Bingham har sagt nej tak til at få investeringstilskud fra EU til den nye kvægstald til 400 køer, som de er i gang med at bygge.

- For at få EU-tilskud skal man bygge efter en masse forskrifter og omfattende ansøgninger. Tilskuddet ville stort set gå til entreprenøren, og vi ønsker selv at bestemme vores staldbyggeri, der kan gøres meget billigere udenom EU, fortæller den unge, nordirske landmand George Bingham og ha

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også