Cirka 70 procent af heste udvikler ulvetænder. Normalt udgør de ikke en risiko for hesten, men ikke desto mindre fjernes de ofte, for ikke at kunne komme i klemme mellem bid og bløddele.

Det forklarer Hørsholm Hestepraksis på deres facebookside.

Hestedyrlægerne forklarer her nærmere, at der er mange meninger om, hvorvidt ulvetænderne skal fjernes eller ej. De fleste ulvetænder bryder igennem eller vokser ud fra føllet er 5 til 12 måneder gammelt. Som regel i overmunden, enten lige foran de forreste kindtænder eller 2-3 centimeter foran. Nogen reel funktion har de ikke, og derfor er det helle ikke forbundet med for eksempel nedsat tyggefunktion, hvis de bliver fjernet.

Hestens anatomi, for eksempel mundens udformning, bredde, tungen og bløddelenes udformning i forhold til eventuelt bid, skal tages i betragtning, hvis ulvetænderne eventuelt skal fjernes. Nogen gør det forebyggende.

- Størrelsen af ulvetænderne og deres rødder, eller mangel på samme, kan variere meget, derfor skal beslutningen altid tages sammen med din dyrlæge. Selve proceduren er ikke et stort indgreb. Sedation og lokal bedøvelse anbefales for at gøre det mest muligt komfortabelt for hesten. Det kan tage fra et par minutter til op imod 30 minutter. Helingen efter svinger fra en dag til cirka en uge, alt efter størrelsen på tanden og indgrebet, forklarer dyrlægerne, der anbefaler, at man aftaler med dyrlægen, om hesten kan trænes, eller gå med bid i munden i dagene efter.

- Mange heste lever et godt, langt og aktivt liv, selv med relativt store ulvetænder, lyder det endvidere fra Hørsholm Hestepraksis.