Høster vårbyg med 20 procent vand: - Jeg håber, det snart begynder at regne

På Vindbylund mellem Randers og Hadsund kørte de to John Deere-mejetærskere i marken klokken 10 tirsdag formiddag for at høste vårbyg. Og trods høj vandprocent bliver de ved, til regnen kommer.

- Jeg har lige talt med min kæreste, og hun sagde, at det er begyndt at dryppe i Randers. Så det er ikke sikkert, vi kører til klokken tre, siger Simon Klokker fra sin plads bag rattet på Vindbylunds John Deere s690i med det 40 fod brede 740D-skærebord.

Vejrudsigten påstår ellers, at det netop er ved den tid, en regnvejrsfront bevæger sig op over landet sydfra og rammer vårbygmarken, de kører i.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Høst-Tour

»Bondemanden han har altid travlt på sin bondegård«, lyder børnesangen. Og det har landmanden da også - især under høsten. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også