Høster vårbyg med 20 procent vand: - Jeg håber, det snart begynder at regne

På Vindbylund mellem Randers og Hadsund kørte de to John Deere-mejetærskere i marken klokken 10 tirsdag formiddag for at høste vårbyg. Og trods høj vandprocent bliver de ved, til regnen kommer.

De to rotormejetærskere tygger sig sultent gennem vårbyggen trods den høje vandprocent. Foto: Kasper Stougård Simon Klokker kører mejetærsker på Vindbylund på femte sæson, som et afbræk fra sit faste arbejde. Foto: Kasper Stougård Vindbylund har ikke for alvor manglet vand i løbet af året, og det viser sig både i et stærkt vårbygudbytte og et veletableret rajgræsudlæg i marken. Foto: Kasper Stougård De to store tærskere og det høje udbytte stiller krav til logistikken, når der er over otte kilometer hjem til siloen. Snart slutter endnu en kornvogn sig til de to, der allerede kører, og så forventer Simon Klokker, at de undgår at holde stille. Foto: Kasper Stougård

- Jeg har lige talt med min kæreste, og hun sagde, at det er begyndt at dryppe i Randers. Så det er ikke sikkert, vi kører til klokken tre, siger Simon Klokker fra sin plads bag rattet på Vindbylunds John Deere s690i med det 40 fod brede 740D-skærebord.

Vejrudsigten påstår ellers, at det netop er ved den tid, en regnvejrsfront bevæger sig op over landet sydfra og rammer vårbygmarken, de kører i.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også