Gammel Estrup er på jagt efter flere frivillige til Skovarbejderhuset

For 100 år siden husede skovarbejderhuset ved Gammel Estrup en familie på fem. Nu håber herregårdsmuseet at føje flere til den håndfuld frivillige, der har vakt huset til live siden 2014.

Skovarbejderhuset Mikkeldal blev oprindeligt opført for godt 100 år siden og husede dengang en skovarbejderfamilie på fem.

I 2014 fik Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum istandsat huset, og siden da har folk, der har gået tur i skoven, kunnet kigge ind i huset og den tilhørende have og få en fornemmelse af, hvordan skovarbejderfamilien levede omkring 1930.

- Huset og ikke mindst den lille køkkenhave har fra start været passet af en håndfuld gode frivillige, der hver onsdag i sommerhalvåret mødes ved huset for at hjælpe med vedligehold, lugning og andre praktiske opgaver. Nu vil vi gerne udvide gruppen med nye folk, der har tid og lyst til at give et nap med, fortæller museumsinspektør Sara Cecilie Utvaag og understreger, at museet både kan bruge folk, der kan hjælpe med vedligehold og havearbejde og folk, som har lyst til at fortælle historien om huset og for eksempel bage pandekager og lave kaffe på det lille brændekomfur.

Der afholdes åbent hus i Skovarbejderhuset i Lunden onsdag den 1. maj klokken 10-12. Der er kaffe på kanden, når den nuværende gruppe af frivillige tager imod eventuelt nye medlemmer, og der vil være mulighed for at høre mere om arbejdet som frivillig og om skovarbejderne for hundrede år siden.

Læs også