Det gode nytårsforsæt

Normalt laver man nytårsforsætter af den lidt påbuds-agtige stil. Vores klummeskribent Signe Schrøder har besluttet sig for, at nytårsforsættet i år skal være positivt.

Der har været sagt og skrevet meget om det år, der netop er gået. Og med rette, for det har været et vildt år politisk og internationalt. For mig personligt har året også budt på både udfordringer og en masse gode ting, såsom udgivelsen af min køkkenhavebog ”DYRK – den nemme køkkenhave fra frø til høst”, lanceringen af Bjerregaardens cider, mousserende rabarbervin og karamelliseret honningvin. Tre produkter vi har udviklet på i årevis og som også er blevet taget virkelig godt imod og nærmest flået ned fra hylderne. Vi har også bygget en maskingarage, opsat en 40 kvm stor polytunnel og bygget et lille forspiringsdrivhus af gamle kernetræsvinduer. Ja listen er lang og længere endnu og hvad skal man så stille op med 2023?

Normalt laver man nytårsforsætter af den lidt påbuds-agtige stil. »Jeg skal tabe mig 5 kg«, »jeg skal holde op med at spise sukker«, »Jeg skal ikke drikke så meget«. Det er den slags nytårsforsætter, man egentlig ikke har særlig meget lyst til at holde og hjernen ser også let og elegant hen over det lille ord »ikke«, og så bliver fokus et ganske andet.

Positive mål

Så hvad er det gode nytårsforsæt? For os er det at sætte nogle positive mål. Mit nytårsforsæt er, at jeg skal blive stærkere, for jeg er træt af at have ondt i ryggen. Så vil jeg blive bedre til at flette med pil. Det er sjovt og jeg knuselsker det! Jeg vil også gerne være mere selvforsynende og bedre til at vinterdyrke i min lækre polytunnel. Lige nu står der masser af koriander derude. Jeg har sået spinat, salat og radiser og der er også lange ærteskud. Og om lidt lægger jeg de første chilifrø i jorden og sætter potterne et lunt sted. Men man kan altså også vente med at så chili helt ind til start marts. Min køkkenhavedyrkning er blevet væsentlig nemmere med webappen www.dyrk.nu, hvor du kan se præcis, hvad der kan sås lige nu. Kender du den? Ellers tjek den ud.

Nok at tage fat på

I forhold til min foredragsvirksomhed, så er mit lille private forsæt, at jeg skal blive bedre til at præsentere mig selv og dvæle lidt mere ved den rejse, det har været at kvitte sit 9-16-job, blive selvstændig, udgive en bog, købe en økologiske æbleplantage, bygge et cideri og begynde at producere cider og mange andre lækre ting. Det er der mange, der gerne vil høre lidt mere om, har jeg fundet ud af.

Ja, der er nok at tage fat på. Og mit fokus skal være på de positive ting, der gør mig glad. Det er nok mit største og vigtigste nytårsforsæt.

Jeg håber, at du også har nogle gode nytårsforsætter, som gør dig glad.

Læs også