Bæredygtig og CO2-neutral teateroplevelse

Til sommer vil gæster i Den Fynske Landsby kunne opleve en næsten CO2-neutral teaterforestilling, når forestillingen »GenanVennerne« spiller i Fjelstedgården. En forestilling, der har bæredygtighed på programmet, både i handlingen og bag kulisserne.

Sommerforestillingen »GenanVennerne« kommer i år til at spille midt i Fjelstedgården til glæde for gæsterne i Den Fynske Landsby. Hovedfokus er i år på bæredygtighed, hvorfor forestillingen så vidt muligt bliver en 100 procent CO2-neutral teateroplevelse.

- Handlingen tager os tilbage til den tid, hvor bæredygtighed ikke var et valg, men en selvfølge. Det er tydeligt, at vi kan lære af fortidens måde at leve på, for den var bæredygtig, før ordet eksisterede, fortæller Jesper Dupont, forestillingens instruktør, i en pressemeddelelse.

Naturlige rammer

Bæredygtighed vil være til stede i forestillingen på flere planer. Det er både et tema i et foredrag i handlingen, samt et gennemgående tema, der driver både forestilling og de to karakterers venskab frem. Jesper Dupont peger også på, at når det drejer sig om klimateater, skaber Den Fynske Landsby den perfekte ramme.

- Herude bliver det sanseligt på en helt anden måde end i et mørkt teaterrum. Her er dufte, lyde, brosten, halmballer og de smukke bygninger, som gør oplevelsen fuldendt og giver oplagte muligheder for at koble fortiden med den moderne verden, fortæller Jesper Dupont.

På det produktionsmæssige plan har det ikke været svært for forestillingen at leve op til en bæredygtig målsætning. Da forestillingen spilles udendørs, der er begrænset brug af teknik, og alle kostumer og rekvisitter skal holde til at spille mange gange. Der bruges kun lidt strøm til nogle små højtalere.

Læs også