bannerPos

Sydkorea åbner for dansk oksekød

Sydkoreanerne får fremover igen mulighed for at sætte tænderne i dansk oksekød, efter at sydkoreanerne har ophævet det importforbud overfor EU-landene fra 2001 på grunnd af kogalskab. Foto: Colourbox

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
30-09-2019 10:38
Danske landmænd får nu sammen med kolleger i Holland mulighed for at afsætte deres oksekød til Sydkorea, efter 20 års koreansk importforbud overfor EU-landene.

Efter 17 år med importforbud har Sydkorea løftet sine restriktioner om import af oksekødsprodukter fra EU. Det sker efter længere tids forhandlinger mellem de to parter. Aftalen betyder, at landmænd fra Danmark sammen med Holland som de første får mulighed for at afsætte deres varer på det sydkoreanske marked.

Restriktionerne blev i 2001 indført på grund af kogalskab, men nu er der altså kommet nye toner fra koreanerne. Hos EU-kommissionen glæder man sig over de ændrede betingelser.

- Det er en meget velkommen udvikling, og et vigtgt signal om tiltro fra de sydkoreanske myndigheder om sikkerheden og kvaliteten af europæisk oksekød. Efter bekræftelsen af åbning for danske og hollandske producenter håber jeg, at der ikke går lang tid, inden andre EU-lande også kan blive godkendt til at eksportere til det sydkoreanske marked, siger EU's landbrugskommissær, Phil Hogan. 

Ifølge FN's fødevareorganisation FAO spiser hver sydkoreaner i gennemsnit 14,1 kg okse- og kalvekød om året. 

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next