bannerPos

Sydkorea åbner for dansk oksekød

Sydkoreanerne får fremover igen mulighed for at sætte tænderne i dansk oksekød, efter at sydkoreanerne har ophævet det importforbud overfor EU-landene fra 2001 på grunnd af kogalskab. Foto: Colourbox

Henning K. Andersen

Journalist
30-09-2019 10:38
Danske landmænd får nu sammen med kolleger i Holland mulighed for at afsætte deres oksekød til Sydkorea, efter 20 års koreansk importforbud overfor EU-landene.

Efter 17 år med importforbud har Sydkorea løftet sine restriktioner om import af oksekødsprodukter fra EU. Det sker efter længere tids forhandlinger mellem de to parter. Aftalen betyder, at landmænd fra Danmark sammen med Holland som de første får mulighed for at afsætte deres varer på det sydkoreanske marked.

Restriktionerne blev i 2001 indført på grund af kogalskab, men nu er der altså kommet nye toner fra koreanerne. Hos EU-kommissionen glæder man sig over de ændrede betingelser.

- Det er en meget velkommen udvikling, og et vigtgt signal om tiltro fra de sydkoreanske myndigheder om sikkerheden og kvaliteten af europæisk oksekød. Efter bekræftelsen af åbning for danske og hollandske producenter håber jeg, at der ikke går lang tid, inden andre EU-lande også kan blive godkendt til at eksportere til det sydkoreanske marked, siger EU's landbrugskommissær, Phil Hogan. 

Ifølge FN's fødevareorganisation FAO spiser hver sydkoreaner i gennemsnit 14,1 kg okse- og kalvekød om året. 

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next