Seges har de seneste år brugt mange kræfter på at arbejde med en strategi for bedre yversundhed.

Arbejdet er båret videre af landets mælkeproducenter, der i de første seks måneder af 2017 formåede at reducere forbruget af antibiotika med yderligere 12 procent efter et fald på 16 procent i 2016. Det skriver landbrugsinfo.dk.

Ifølge Seges bliver næste skridt i indsatsen for bedre yversundhed, at man sammen med Veterinærinstituttet tager initiativ til at oprette et internationalt yversundhedscenter.
 

Virtuelt center samler forskere

Yversundhedscentret skal i fremtiden samle danske aktiviteter på området i et virtuelt center. Samtidig er det ambitionen, at centret skal samarbejde med de største internationale kapaciteter på området for at sikre et højt niveau indenfor forskningen, fortæller sektordirektør for kvæg, Gitte Grønbæk.

- Målet er at samle forskning på området, så vi på den måde skaber det bedst mulige samarbejde og får viden fra alle fire-fem danske institutioner implementeret bedst muligt i erhvervet, fortæller Gitte Grønbæk.
 

Nye landvindinger

Samtidig slår Gitte Grønbæk fast, at samarbejdet er nødvendigt for at opnå de nødvendige fremskridt på området.

- For at nå nye landvindinger indenfor yversundhed kræver det input og samarbejde fra alle eksperter på området. Derfor er det godt, at vi nu kan samle kræfterne i et nyt internationalt yversundhedscenter.

18. januar har det internationale yversundhedscenter inviteret 10-12 af verdens førende internationale forskere indenfor yversundhed for at få deres input til det fremtidige arbejde.

Fra Danmark deltager dyrlæge, specialkonsulent Michael Farre, Seges samt seniorforsker Tariq Halasa og dyrlæge, postdoc Lærke Boye Astrup, Veterinærinstituttet, oplyser Seges.
Kvæg