SF udøver fake news i landbrugsvideo

SF hænger på skammelig vis landmændene ud og bruger en video, der er et falsum, i partiets forsøg på at markere sig som miljøbevidst, skriver Dansk Folkepartis landbrugsordfører i dette læserbrev.

Lise Bech, landbrugsordfører for Dansk Folkeparti.

Af Lise Bech, landbrugsordfører for Dansk Folkeparti

Man må sige, at Socialistisk Folkeparti er kommet galt afsted i forsøget på at markere sig som miljøbevidst.

SF har således på Facebook 14. august lagt en video op, hvor vi ser en traktor sprøjte træer med, hvad man som seer formoder er pesticider, inden formand Pia Olsen Dyhr toner frem og bekendtgør, at SF ikke ønsker »gift i vores drikkevand«.

Videoen afsluttes herefter med en sød dreng, der drikker af en vandslange, for at understrege det følelsesmæssige aspekt af at passe på vores miljø og natur.

Der er bare et problem: Videoen er et falsum.

Som Effektivt Landbrug har vist, stammer videoen med traktoren fra en russisk fotograf, som udbyder den på nettet uden nogen henvisning til Danmark.

Uafhængige kilder bekræfter også, at træerne i videoen næppe er plantet i Danmark.

Foretrækker udhængning

Om SF drømmer sig tilbage til den sovjetiske kulak, skal jeg lade være usagt, men det er simpelthen usmageligt over for vores dygtige landmænd at hænge dem ud på den måde med fake news.

Hvad kampagnen også behændigt skjuler er, at Danmark rent faktisk har én af Europas strengeste lovgivninger, når det kommer til pesticider.

Ifølge Landbrug & Fødevarer stiger kvaliteten af dansk grundvand faktisk år for år, fordi der spares på skadelige pesticider og nitrat.

Det er også landmændenes fortjeneste, men SF foretrækker altså at hænge dem ud på den her skammelige måde.

Hvis SF vil slå sig op på at være et miljøvenligt parti, er de nødt til at gøre det med saglighed og respekt over for vore dygtige, danske landmænd i stedet for at ty til følelsesladede videoer på falsk baggrund.

 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også