bannerPos

Pengene sidder løst hos Hønge og Risgaard

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
31-03-2020 21:03

»NU MÅ DET være de arbejdsløses tur!«. Sådan brøler folkesocialisten Karsten Hønge. Det er ham, der er blevet kaldt vikaren fra helvede, og manden som ikke gad mere pis, og som derfor stillede op til EU’s parlament for derefter at nægte at passe sit arbejde i Bruxelles. Samme toner lyder fra fagforeningsboss Lizette Risgaard. Hun mener, regeringen nu bør skifte corona-fokus fra erhvervsliv til de arbejdsløse.

DER ER INGEN tvivl om, at det er voldsomt ulykkeligt at blive arbejdsløs. Ikke mindst i en krisetid. Men pengene sidder tilsyneladende løst hos Hønge og Risgaard. Sidstnævnte er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, som nu vil hæve dagpengesatsen til 25.000 kroner om måneden.

PENGE SYNES IKKE at være noget, man bekymrer sig sønderligt om i de kredse. I hvert fald ikke andre menneskers penge. Og når nu milliarderne alligevel flyder fra danskernes lommer og via statskasse ud i samfundet, hvorfor så ikke også hæve dagpengesatsen. 25.000 kroner om måneden er da også et dejligt, rundt tal.

I 2018 LÅ en fynbos gennemsnitsløn på 24.747 kroner pr. måned. En nordjydes på 24.920 kroner og en gennemsnitsdansker hævede 27.266 kroner om måneden. Gennemsnitstallet er inklusive statsministre, folketingsmedlemmer og vellønnede fagforeningsbosser. Cirka samme dagpengesats som en dansk gennemsnitsløn mener man altså nu skal være standarden. Vi skal jo udvise samfundssind, ikke sandt.

MÅ VI IKKE bare helt stilfærdigt komme med et tillægs-forslag: I de kommende måneder kommer rigtigt mange grøntsagsproducenter og andre jordbrugere til at mangle folk i markerne, fordi udenlandsk arbejdskraft er delvist udelukket i en corona-tid. Det kan godt være, det er manuelt arbejde. Og måske regner det også af og til. Men vi må ikke glemme den friske luft og samfundssindet, vel.

DET ER NÆPPE alle steder, det er muligt at spytte 25.000 kroner i lønningsposen for arbejde med asparges, gulerødder, salat og andre gode sager. Men vi danskere står jo sammen i denne krise, ikke sandt. Og vi må derfor forvente, at der ikke vil være mange af Lizette Risgaards medlemmer eller Karsten Hønges vælgere, der foretrækker at gå hjemme til 25.000 kroner om måneden frem for at trække i arbejdstøjet og stikke asparges.

MENNESKER, SOM FRAVÆLGER arbejde i jordbruget til fordel for 25.000 statskroner om måneden må derfor være tæt på utænkeligt i en tid, hvor vi i overført betydning har lært at stå skulder ved skulder og udvise samfundssind. Og kære Lizette og Karsten. Vi hjælper jer gerne med at henvise arbejdsløse danskere til de jordbrug, der får brug for arbejdsomme hænder i de kommende måneder. For vi er jo solidariske her til lands, er vi ikke?   

 

 

SOLIDARITET

For vi er jo solidariske her til lands, er vi ikke?

 

 

 

Forside

Måske regner det også af og til. Men vi må ikke glemme samfundssindet, vel

 

 

 

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?
Side 1 af 1851 (37011 artikler)Prev1234567184918501851Next