Oksekødsprisen fortsætter sin optur

Fortsat stærkt aftræk i Sydeuropa giver endnu engang et positivt skub i noteringerne for oksekød i Danish Crown Beef.

Der er fortsat basis for stærke priser i det europæiske marked for okse- og kalvekød, hvor især de sydeuropæiske markeder trækker efterspørgslen. Det skyldes bl.a. en mangel på slagtedyr, som trækker priserne op på varer med ben.

- Middelhavslandene udenfor Europa trækker en stor mængde slagtekroppe ud af markedet i Sydeuropa, og derfor finder vi fortsat rigtig fornuftig afsætning i de markeder på vores produkter. Det gælder både de tungere udskæringer til f.eks. Spanien og Italien, og kalvekødet til Portugal og Grækenland, hvor sidstnævnte efter en stille uge er kommet op i niveau igen, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.

På det danske marked er der også en god aktivitet, hvor fabrikkerne i Holsted og Sdr. Felding har gode ordrer i bogen.

- Vi er kommet ud af nogle store uger på kampagnefronten i Holsted, mens der også er en god, solid bund i Sdr. Felding på vinterordrer til detailkunderne, så det danske marked er stadig ganske fint på trods af årstiden. Der hvor vi kan mærke et skift mod grisen er på Foodservice, hvor det begynder at handle meget om julefrokoster, men det er helt årstidstypisk og ikke noget, der flytter den generelle efterspørgsel nedad, siger Henning Sønnichsen.

I den forbindelse stiger noteringen for Dansk Kalv med 40 øre og øvrige kategorier stiger med 30 øre.

Læs også