Markedsnoter: Det kører ikke for den australske hvede

- National Australia Bank nedjusterede fredag forventningerne til den indenlandske hvedehøst til blot 15,5 millioner ton – over en halvering af produktionen sammenlignet med rekordsæsonen i 2016/17, hvor hvedeproduktionen toppede i knap 32 millioner tons, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- De australske landmænd er desværre ved at være vant til de hårde vilkår og har kurs mod tredje sæson i træk med faldende udbytter. Produktionen denne sæson, har i lighed med de foregående sæsoner, været udfordret af lave mængder nedbør og høje temperaturer, mens frost i forårsmånederne forværrede situationen. Produktionen har kurs mod det laveste niveau i mere end et årti, her hvor høsten i det små påbegyndes, skriver banken.

Stramme fundamentaler for rapsen

Prisen på rapsfrø fortsatte fredag sidste uges nedtur, trods fortsat stramme fundamentaler, mens både soja- og palmeolien formår at holde prismæssigt stand, konstaterer Jyske Bank i sin daglige afgrødekommentar.

- Palmeolien stiger på forventninger om højere efterspørgsel på biobrændstof efter Indonesien fra næste år har hævet deres blandingsmandater til 30 procent eller B30 fra nuværende B20, skriver banken.

Nye priser for øko-korn

Nu er der – endelig – priser for øko-korn igen, efter den suspenderede prisfastsættelse fra høsten.

- Især i forhold til økologisk korn finder vi nu priser igen, men de er noget lavere end tidligere, konstaterer AgroMarkets i en analyse.

- Markedet for omlægningskorn er til gengæld fortsat meget presset på grund af det enorme udbud, så her er priserne på endnu flere sorter fortsat suspenderede.

www.agromarkets.dk kan man se de første priser siden høst, der er tikket ind, i en markedskommentar.

Hollandsk notering for oksekød falder sammen

Mens den danske oksekødsnotering fortsat ligger fortsat stabilt i et ellers svagt marked. Alligevel forventes de kommende ugers efterspørgsel at ligge på et normalt niveau, vurderer AgroMarkets i en analyse.

Dog har den hollandske oksekødsnotering oplevet et solidt tilbagefald og ligger nu nede under de danske noteringer, der nu ligger næstlavest.

- Den næste højtid med afsætning af dyre udskæringer er nu nytåret. Her havde man sidste år den glæde at kunne melde udsolgt. Det var selvfølgelig ikke godt for butikkerne, men godt for deres lyst til at byde en lidt bedre pris på vores varer, lyder det fra AgroMarkets.

www.agromarkets.dk kan man se en graf over den stabile danske notering samt en, der viser, at flere europæiske noteringer opjusteres.

Baltic Dry-indekset falder

Tørlastindekset Baltic Dry faldt mandag med 0,49 procent til 1849 point. Det fremgår af Reuters Finans, som har set nærmere på data fra Bloomberg News.

- Baltic Dry-indekset udarbejdes af London-baserede Baltic Exchange og dækker priserne for at få fragtet last som kul, korn og jernmalm. Indekset er baseret på en daglig rundspørge til mæglere over hele verden, fremgår det.

Baltic Dry’s højdepunkt er 11.793 opnået den 20. maj 2008. Lavpunktet blev nået onsdag den 10. februar 2016, hvor indekset faldt til 290 point.

Læs også