Danish Crown Pork: Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Det europæiske marked for grisekød er så småt ved at finde ben at stå på efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, men fundamentet er fortsat ustabilt.

Sådan lyder det i markedsberetningen fra Danish Crown Pork.

Torsdag blev det meldt ud, at sidste uges svinenoteringer forbliver uændrede.

- Det skinner igennem, at stort set alle aktører i markedet har haft en plan for, hvad de ville gøre, hvis Tyskland blev ramt af afrikansk svinepest. Samtidig kom der en meget hurtig og mærkbar korrektion af den tyske notering, så derfor har vi undgået, at markedet gik helt i stå. Aktiviteten i Europa er tilbage på det, jeg vil kalde et normalt niveau, og det er positivt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Jævn efterspørgsel

Der er en jævn efterspørgsel på bove, kamme, bacon og skinker. Priserne på brystflæsk i Europa er faldet meget i pris, men er ved at stabilisere sig, og så er nakkerne under pres, fordi en lang grillsæson nu er slut.

- Markedet i Europa er bedre, end vi havde frygtet, og vi har en stor efterspørgsel fra alle markeder i Asien. Vores medarbejdere ude på slagterierne gør det godt, og der bliver gjort et enormt arbejde for at udnytte vores kapacitet på frysehusene optimalt, så i en træls situation er vi faktisk et relativt godt sted, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stor efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også