bannerPos

Danish Crown Pork: Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Markedet for grise er stabilt på trods af forrige uges udbrud af ASF i Tyskland.
24-09-2020 13:03

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Det europæiske marked for grisekød er så småt ved at finde ben at stå på efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, men fundamentet er fortsat ustabilt.

Sådan lyder det i markedsberetningen fra Danish Crown Pork.

Torsdag blev det meldt ud, at sidste uges svinenoteringer forbliver uændrede.

- Det skinner igennem, at stort set alle aktører i markedet har haft en plan for, hvad de ville gøre, hvis Tyskland blev ramt af afrikansk svinepest. Samtidig kom der en meget hurtig og mærkbar korrektion af den tyske notering, så derfor har vi undgået, at markedet gik helt i stå. Aktiviteten i Europa er tilbage på det, jeg vil kalde et normalt niveau, og det er positivt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Jævn efterspørgsel

Der er en jævn efterspørgsel på bove, kamme, bacon og skinker. Priserne på brystflæsk i Europa er faldet meget i pris, men er ved at stabilisere sig, og så er nakkerne under pres, fordi en lang grillsæson nu er slut.

- Markedet i Europa er bedre, end vi havde frygtet, og vi har en stor efterspørgsel fra alle markeder i Asien. Vores medarbejdere ude på slagterierne gør det godt, og der bliver gjort et enormt arbejde for at udnytte vores kapacitet på frysehusene optimalt, så i en træls situation er vi faktisk et relativt godt sted, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stor efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.

Opmærksomheden er rettet mod overlevelsen

Der er fokus på pattegriseoverlevelse og so-overlevelse, men også overlevelse i forhold til PRRS. Christian Fink Hansen opfordrede i tirsdagens beretning til, at man i branchen hjælper hinanden til at komme PRRS til livs.

- Ærgerligt at vi ikke kunne have snuppet et år mere med gode priser

Usikkerheden på priserne regerer stadig, men formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, kunne glæde sig over mange ting i løbet af beretningen.

- Kun en tåbe frygter ikke ASF

Vildsvinehegnet viste sig at være rettidig omhu, lød det fra formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, under Viden på Tværs. Men kampen for at forhindre ASF i Danmark er langt fra forbi.
Side 1 af 1950 (38994 artikler)Prev1234567194819491950Next