bannerPos

Markedsnoter: Uændret tysk notering

20-06-2019 09:29

Den tyske notering var i går uændret 1,83 euro pr. kg (13,63 kr.).

Det tyske slagtesvinemarked er i balance igen. Udbuddet er fortsat ikke særlig stort, men passer til slagteriernes efterspørgsel. Derudover er i dag, torsdag, en helligdag (Corpus Christi) i næsten hele Tyskland bortset fra i de nordligste delstater. Med den manglende slagtedag i baghovedet er det næppe det rigtige tidspunkt at kræve en prisstigning. På den anden side er udbuddet heller ikke så stort, at der opstår prispres, lyder det fra Danske Svineproducenter.

 - Det vigtigste er imidlertid, at de tyske slagterier accepterede den officielle tyske slagtesvinenotering på 1,83 euro i onsdags. Selvom man hører snak på markedet om, at noteringen er lige på kanten, stoppede alle tyske slagterier alligevel med at betale huspriser. På den måde var det muligt, at slagtesvineprisen kunne stabilisere sig på det nuværende niveau, skriver svineproducenternes landsforening.

Tyskland må fortsat eksportere svinekød til Kina

Rigtig gode nyheder kommer fra det tyske landbrugsministerium. Tysklands landbrugsminister Julia Klöckner har været i Kina i fire dage og fortæller, at man blev enig om en ny aftale, og det er rigtig gode nyheder, skriver Danske Svineproducenter.

- Aftalen indebærer, at Tyskland fortsat må eksportere grisekød til Kina, hvis afrikansk svinepest breder sig til Vesteuropa. Blandt andet differentieres der mellem tam- og vildsvin, det vil sige at grænsen ikke automatisk lukkes for svinekød, hvis der konstateres ASF i vildsvin i Tyskland. Desuden vil kineserne ikke længere betragte Tyskland som helhed.

Det vil sige, at kun de regioner, hvor der konstateres ASF, skal spærres for eksport til Kina. Aftalen vil formindske de økonomiske konsekvenser betydeligt, hvis Tyskland rammes af ASF, vurderer svineproducenterne.

Trump tweetede soja i vejret

Donald Trump har igen været ved tasterne på sin twitter konto, og han indikerede i den forbindelse, at han efter en snak med den kinesiske præsident Xi, at de er blevet enige om at mødes til en forlænget seance under det kommende G-20 topmøde.

- Meldingen blev taget godt imod af markederne, som kvitterede med at sende priserne op på blandt andet olien og sojabønner. Omend markedsdeltagerne ikke har de store forventninger til, at en endelig aftale falder på plads under deres møde, så er det udsigten til, at vi potentielt undgår etableringen af nye toldafgifter på kinesiske varer. En ny runde af toldafgifter vil være benzin på et ulmende bål, og det vil absolut ikke medvirke positivt på de globale vækstudsigter, vurderer Jyske Markets.

De positive udsigter kan ifølge markedseksperterne være med til at holde en hånd under sojakomplekset de kommende dage.

- Men erfaringen siger os efterhånden, at vi skal have konkrete positive nyheder, førend vi føler os sikre på en løsning, pointeres det.

Olieproduktion på dagsordenen

Olie er henover foråret steget betydeligt, men er sidst på foråret og først på sommeren faldet tilbage. 

- Med en oliepris i underkanten af de niveauer hvor OPEC-landene lige akkurat kan holde budgetterne hjemme, så kigger mange mod det næste møde mellem medlemslandene. Mødet var oprindeligt fastsat til at skulle finde sted i slutningen af juni, men interne stridigheder omkring datoen har betydet, at datoen blev skubbet.

- De sidste forlydender går dog på, at man har fundet fælles fodslag om at mødes i starten af juli. På mødet vil det være en eventuel forlængelse af de nuværende produktionsnedskæringer der vil være det store tema, lyder det fra Jyske Markets.

 

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.
Side 1 af 1850 (36993 artikler)Prev1234567184818491850Next