bannerPos

Nord West-notering stiger til 66 euro

02-12-2019 15:31

Nord-West-noteringen steg mandag med 3,00 euro til 66,00 euro. For 8-kilos grise steg den med 2,00 euro til 43,40 euro.

Det oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev. 
 
- Efter den tyske slagtesvinenotering har nået 2 euro, fortsætter også smågrisenoteringerne med delvist kraftige prisstigninger. Efterspørgslen er stor, og udbuddet er langt fra at være tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes høje efterspørgsel. Derudover eksporterer Holland flere og flere smågrise til Spanien, hvilket øger underskuddet på det tyske marked, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:
 
- På det tyske slagtesvinemarked anbefaler nogle af omsætterne p.t at udnytte det nuværende prisniveau og at levere slagteklare grise så snart som muligt til slagteriet. Man ved godt, at vi vil komme til at mangle nogle slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Desuden plejer slagteriernes efterspørgsel at falde allerede nogle få uger før jul. Derfor er det ikke usandsynligt, at den tyske slagtesvinenotering vil give lidt efter i løbet af december/januar måned.
 
Priserne drives nu ikke længere kun op af eksporten til Kina, men også den stigende efterspørgsel på det europæiske hjemmemarked i forbindelse med jul. 

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer ifølge Danske Svineproducenter, at Nord-West-noteringen i næste uge vil stige med yderligere 3,5 euro til 69,50 euro (555 kroner inklusiv vægtregulering).

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

Solceller kan give ekstra indtægter

Solceller fyldte en stor del, da Sesvanderhave holdt julemøde for sukkerroedyrkere.

Skovlandbrug kan være en del af løsningen på landbrugets udfordring

Skovlandbrug kan være en del af løsningen på mange af udfordringerne i landbrugssektoren, herunder klima- og biodiversitetsudfordringer. Landmand Bjarne Larsen ved Esbjerg viste torsdag sit skovlandbrug frem.

Grundvandsovervågning møder kritik fra Rigsrevisionen

Miljøministeren er stærkt utilfreds med, hvad hun betegner som en mangelfuld forvaltning af dispensationer til sprøjtemidler. Ministeren iværksætter nu tre tiltag for at komme usikkerheder og problemer til livs.
Side 1 af 1716 (34320 artikler)Prev1234567171417151716Next