Nord West-notering stiger til 66 euro

Nord-West-noteringen steg mandag med 3,00 euro til 66,00 euro. For 8-kilos grise steg den med 2,00 euro til 43,40 euro.

Det oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev. 
 
- Efter den tyske slagtesvinenotering har nået 2 euro, fortsætter også smågrisenoteringerne med delvist kraftige prisstigninger. Efterspørgslen er stor, og udbuddet er langt fra at være tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes høje efterspørgsel. Derudover eksporterer Holland flere og flere smågrise til Spanien, hvilket øger underskuddet på det tyske marked, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:
 
- På det tyske slagtesvinemarked anbefaler nogle af omsætterne p.t at udnytte det nuværende prisniveau og at levere slagteklare grise så snart som muligt til slagteriet. Man ved godt, at vi vil komme til at mangle nogle slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Desuden plejer slagteriernes efterspørgsel at falde allerede nogle få uger før jul. Derfor er det ikke usandsynligt, at den tyske slagtesvinenotering vil give lidt efter i løbet af december/januar måned.
 
Priserne drives nu ikke længere kun op af eksporten til Kina, men også den stigende efterspørgsel på det europæiske hjemmemarked i forbindelse med jul. 

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer ifølge Danske Svineproducenter, at Nord-West-noteringen i næste uge vil stige med yderligere 3,5 euro til 69,50 euro (555 kroner inklusiv vægtregulering).

Læs også