CNH anerkendt med Eima-priser

Både Case IH og New Holland er blevet hædret med Eima International Technical Innovation Awards 2024.

Case IH QuadTrac 715, der også er nomineret til Tractor of the Year 2025, modtager prisen for forbedret komfort både i marken og på vejen. Det er første gang, at fuldt affjedret undervognsteknologi er tilgængelig på en firebælts traktor. Systemet er fuldstændigt mekanisk og hydraulisk affjedret uden ekstra sensorer eller ledninger. Det øger traktorens kontaktflade, hvilket reducerer jordkomprimering og kræver mindre vedligeholdelse. Disse funktioner sparer tid og øger produktiviteten og profitten for landmændene.

Den anden Technical Innovation Award gik til det avancerede styresystem udviklet til New Holland T4 FNV-specialtraktorserien, som er et integreret system, der udelukkende anvender LIDAR-sensorteknologi uden GPS-element. Systemet genkender rækkeender og planlægger ruter til at udføre vendinger i forageren samt styrer rækker og redskaber baseret på perception.

Denne teknologi hjælper med at imødegå manglen på kvalificerede operatører, som mange specialafgrødeproducenter står overfor, og letter arbejdsbyrden for avlerne. Fordelene omfatter øget sikkerhed og komfort ved at reducere operatørens træthed, hvilket gør det muligt for dem at fokusere på maskinens drift, samtidig med at gødnings- og pesticidforbruget optimeres baseret på de faktiske forhold i frugtplantagerne eller vinmarkerne.

Læs også