Sådemonstration med særlig miniplov

Fredag den 31. juli fremviser Jesper Koldsø miniplov med to såaggregater ved en sådemonstration nær Sorø.

DEMO Koldsø Smede- og Maskinservice står sidst i juli for en sådemonstration med Ovlac miniplov, hvor der er monteret såmaskine, som kan så raps og efterafgrøder.

Jesper Koldsø, indehaver af Koldsø Smede- og Maskinservice, oplyser, at arrangementet er hos Christian Larsen på Anagervej ved Sorø, og foregår fredag den 31. juli fra klokken 10 til 16.

Her er der således mulighed for at nærstudere den avancerede 9-furede miniplov, som har en arbejdsbredde på 3,5 meter og en arbejdsdybde mellem syv og 18 centimeter.

- Miniploven med såaggregatet kræver kun et effektbehov på 150 til 180 hk, og det er til en ganske konkurrencedygtig pris på cirka 300.000 kroner, fortæller Jesper Koldsø.

- Vi har pæne forventninger til arrangementet. Vi ved, hvor godt kørende den er, og vi vil gerne vise den frem for så mange som muligt, lyder det fra Jesper Koldsø.

Han har – sammen med sine kollegaer – selv stået for udviklingen af den innovative maskine, som ifølge Jesper Koldsø især er velegnet til brug hos økologiske landmænd.

Læs også