Ny folierulleløfter gør græswrapning nemmere

Nordjyske Pomi Industri har en løsning på vej med en nyudviklet folierulleløfter.

Pomi Industri er kendt for sine forskellige maskiner til wrapping og indpakning – her en indpakker til halm. Arkivfoto

Folierulleløfteren fra Pomi består af en elektrisk kran, som styres med en aktuator. Den er bygget sammen med en frontmonteret enhed, der kan tage en hel palle folieruller med ud i marken, således at traktoren, som trækker presseren med integreret indpakker, har folierulleløfteren med sig.

Ude på marken kan enheden sættes ved enden af marken, og hylderne på presseren fyldes op efterhånden, som rullerne forbruges, eller enheden medbringes under arbejdet rundt på marken.

Den kan også anvendes hjemme på gården eller maskinstationen, sat af på betongulvet, til at »fylde« presseren med folieruller. Efterfølgende placeres en palle folieruller, som traktoren tager med ud i marken sammen med presseren.

Når folierulleløfteren medbringes under presning eller indpakning, sættes den af hver gang, der skal skiftes ruller og tages med igen, når der er foretaget skift af ruller. Ved hjælp af en hurtig kobler kan det gå rigtig hurtigt.

Folierulleløfteren kan anvendes både til presserne med integrerede indpakkere, men også til stationære og mobile indpakkere samt til halmindpakkere. Den vil også komme i en udgave, hvor den monteres på presseren eller indpakkeren og vil fremover give mulighed for at håndtere de tungere folieruller på op til 50 kg. 

Tangen er justerbar efter folierullernes diameter, og kranen kan dermed håndtere ruller, der er knap 40 procent tungere, som rækker til 24 frem for 15 baller. Det giver et tilsvarende reduceret antal driftsstop i løbet af dagen for folierulleskift, lyder det fra virksomheden bag.

Folierulleløfteren vil også kunne anvendes til mange andre mindre løfteopgaver på landbrug og maskinstationer.

Redskabet bliver klar til sæson 2022 i begrænset antal.

Læs også