Temadag om spotsprøjtning og tildeling

Der er lagt op til en fagligt spændende samt hyggelig dag, når Røstofte Maskiner afholder temadag med fremvisning, demokørsel, indlæg og præsentationer.

Røstofte Maskiner A/S afholder temadag om spotsprøjtning og tildeling på Idagaard i Slagelse fra klokken 10 til 15.30 den 22. februar i år. Tilmelding er nødvendig grundet forplejning og sker på mail hos enten Jarl, jav@rostofte.dk, eller Jakob jkc@rostofte.dk.

På programmet er der fremvisning og demokørsel med Kverneland T6 trailersprøjte med 7.600 liter tank og 36 meter bom og Agrifac Endurance selvkørende sprøjte med 8.000 liter tank og 36 meter luftassisteret bom.

Christian Rabølle fra VKST vil holde et indlæg om de økonomiske overvejelser og muligheder ved brug af spotsprøjtning og tildeling.

Der kommer et indlæg fra Danish Agro Cropline, som kan hjælpe landmanden med jordanalyser med SoilOptix, vejrstationer, udbyttedata med videre, og udfra disse informationer hjælpe med at udarbejde tildelingsfiler.

Produktspecialisterne fra Kverneland og Agrifac laver en kort præsentation af sprøjterne og derefter køres demokørsel i marken.

Råd og vejledning

- Selvfølgelig vil der dagen igennem blive serveret en god frokost og også væskemængden på deltagerne kontrolleres løbende, siger Jarl Volsing fra Røstofte Maskiner og fortsætter:

- Røstofte Maskiner tager ansvar for at rådgive vores kunder bedst muligt om investeringer i den nye teknologi på en måde, hvor kunden får sine behov dækket, men ikke overkøber.

Han forklarer, at det sker ud fra devisen »så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt« – for at opnå de fordele, som teknologien byder på.

- Teknologien udvikles hurtigt, og man kan meget nemt og med god hensigt overvurdere, hvad man kan tjene penge på. Køber man lidt for mange hestekræfter i sin traktor eller en meter større arbejdsbredde på harven, så får man helt sikkert glæde af det på et tidspunkt, siger han og fortsætter:

- Med licensfiler, dronekort, tildeling med videre er det ekstra vigtigt at man investerer klogt. Og det er helt sikkert individuelt, hvad der vil gør størst gavn på den enkeltes ejendom.

Røstoftes budskaber

 • Pluk de lavest-hængende frugter - det er de billigste og letteste at tilgå rent praktisk.
   
 • Brug tildeling på udsæd og gødning. Det er nemt, billigt og modvirker lejesæd - og dermed tørreudgifter med videre.
   
 • Herved nedsættes merudbyttet for at lave tildeling på svampemiddel og vækstregulering. Hvis det skal gøres på sektionsniveau/dyseniveau, kræves dyr teknologi.
   
 • De store pesticidbesparelser opnås ved spotsprøjtning – og det kan klares på enkelt/dobbeltdyseniveau med en ny Kverneland/Agrifac.
   
 • Find ud af, hvem der skal hjælpe dig! Ikke kun med ideer, men i særdeleshed med det praktiske - som at indlæse filer i terminalerne.

»En reel besparelse på 10 procent med en lav investering, er bedre end en teoretisk besparelse på 50 procent med en stor investering,« lyder det fra maskinhandlen.

Læs også