Nyt VF-dæk kan reducere jordpakning fra store sprøjter

De store sprøjter bliver større. Hvad enten der er tale om bugserede eller selvkørende enheder, stiller det krav til dækmonteringen, og derfor lancerer Ceat nu et VF-dæk med en diameter på 228 centimeter.

Til de helt store selvkørende sprøjter, sprøjtetraktorer og trailersprøjter lancerer Ceat nu et VF-dæk i den store ende af skalaen. Dækket er i det kendte Spraymax-design med VF-teknologi og stålbælte.

Sprøjtedækket VF480/95R54 180D TL Steel belted er en ny tilføjelse til sortimentet af landbrugsdæk fra Ceat, som importeres af Bohnenkamp A/S i Galten. Dækkene er designet specifikt til at håndtere de mest udfordrende opgaver i moderne landbrug.

- Med en højde på 228 cm og en maksimal belastningsevne på 8.000 kg ved hastigheder på op til 65 kilometer i timen, er dækket blandt de største og mest robuste på markedet – en ideel løsning for landmænd, der søger det ypperste inden for effektivitet og driftssikkerhed, lyder det fra importøren.

VF-teknologi er en nøglefunktion

Bohnenkamp fremhæver, at designet af sprøjtedækket bygger på både funktionalitet og bæredygtighed. Stålbæltekonstruktionen sikrer holdbarhed og modstandsdygtighed, som er afgørende for moderne landmænd, der kræver pålidelighed og lang levetid fra deres udstyr.

- En nøglefunktion i dækket er VF-teknologien (Very High Flexion), som muliggør kørsel med lavere lufttryk end standarddæk. Denne egenskab er vital for at reducere jordpakning, hvilket beskytter afgrøder og fremmer sund jord. Mindre jordpakning fører til bedre vækstbetingelser og kan potentielt øge udbyttet, understreger Bohnenkamp.

Dækkets mønsterdesign er nøje udviklet for at sikre optimalt greb og trækevne i marken, samtidig med at det tilbyder stabil og sikker kørsel på veje. Det runde skulderdesign minimerer desuden skader på afgrøder under kørsel.

Læs også