bannerPos

Køber jubilæumsmodel

Jens Tilma og Rolf Laursen, indehavere af Tylco Silomontage i Give, har investeret i en 50-års minilæsser-jubilæumsmodel fra Case.
16-11-2020 09:42

Give-virksomheden Tylco Silomontage har bygget biogastanke og siloer i Europa de seneste 15 år. I 2020 fik kompagnonerne Jens Tilma og Rolf Laursen ideen om at bruge den mangeårige erfaring til også at servicere biogasanlæg. 

- Masser af sand skal graves ud fra anlæggene, men samtidig har vi brug for en maskine, der kan komme ind de steder, vi arbejder. Jeg er landbrugsuddannet og købte sammen med min far en Case 1840 i 98’ til vores malkekøer, som stadig kører upåklageligt. Så jeg tog kontakt til samme sælger fra SDK, Poul Hald, som havde denne flotte jubilæumsmodel (50 år, red.) på lager, fortæller Jens Tilma om handlen.

Den nye Case SV340B tager ydeevnen til et nyt niveau. B-serien har forbedret elektro-hydraulisk styring, 8 tommer display med split-skærm og mere ergonomiske betjeningsknapper, som gør maskinen nemmere at kontrollere.

S.D. Kjærsgaard har importen af Case Construction og Dieci-teleskoplæssere i hele landet samt forhandlingen af Case IH i Nordjylland, Østjylland, dele af Sjælland og på Bornholm. 

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next