bannerPos

Fokus på entreprenørmaskiner

Jordbrugsmaskinfører-eleverne fra JU Århus har de seneste par uger haft fokus på entreprenørmaskiner. Foto: JU Århus
05-11-2019 11:25

Traditionen tro deltog jordbrugsmaskinfører-eleverne fra JU Århus igen i år i de såkaldte "Gule
Uger” i uge 43-44. Her var der fuldt fokus på entreprenørmaskiner, herunder maskinstyring, sikkerhed og afsætning.

De Gule Ugers allerførste dag foregår på skolens landbrugsafdeling, Bredballegård i Mårslet, hvor jordbrugsmaskinførerne får den indledende teoretiske undervisning om de opgaver, de bagefter skal ud at løse i grusgraven.

Andendagen foregår i Beder på skolens anden afdeling. Her får de undervisning i afsætning og brug af måleudstyr hos en faglærer fra anlægsgartneruddannelsen. Tredjedagen går med virksomhedsbesøg hos Dansand A/S, og dagen efter besøger Leica Geosystems skolen for at give en gennemgang af det nyeste udstyr på markedet.

Den sidste dag af den første uge går med klargøring og transport af maskinerne og andet udstyr fra skolen i Mårslet til grusgraven i Stjær.

Udover fire CAT-maskiner og tre Fendt-traktorer med vogne fra skolens egen maskinpark, har Volvo Danmark også bidraget med et udlån af en gravemaskine og gummihjulslæsser.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.

Ukrudt i vintersæd –har du en plan?

Når temperaturen kommer lidt op, betaler det sig ifølge Agrovis planteteam at have en strategi klar.

Et helt nyt værktøj til overvågning af svinesundheden er klar

Svineproducenter har nu mulighed for at få mere end blot et øjebliksbillede af sundheden i besætningen. Med ny »SOS«-pakke fra DTU følges sygdomsdynamikken over tid, og kan sammen med dyrlægens observationer give et klart overblik over eventuelle udfordringer i besætningen.

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

Alternativ bekæmpelse af rapsjordlopper

Udfasningen af midler betyder, at der kan være ide i at tænke anderledes, når det gælder beskyttelse af vinterrapsen.

Efterlyser 10 frontløbere til jagten på nye alternativer til efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen leder efter landmænd, der i to år skal skifte regler og datofrister om pligtige og husdyrefterafgrøderne ud med satellitbilleder af biomasse på marker.
Side 1 af 1772 (35427 artikler)Prev1234567177017711772Next