Heden kører videre med Krampe-vogne
Som MI-forhandler har Heden Maskinforretning siden 2010 solgt de tyske kvalitetsvogne. Nu er maskinforretningen blevet Krampe-forhandler for hele det fynske område.

Heden Maskinforretning A/S har siden 2010 solgt Krampe-vogne gennem MI, men er nu forhandler med direkte kontakt til den tyske fabrik. Fra venstre salgskonsulent Allan Mortensen og direktør Lars S. Christiansen fra Heden Maskinforretning sammen med Krampe’s skandinaviske eksportmanager, Kenneth Brønner.
Siden 2010 har vognprogrammet fra den tyske Krampe-fabrik kunne købes gennem Maskinhandler Indkøbsringen og de tilknyttede MI-forhandlere landet over. Men til nytår ophørte dette importsamarbejde.
I stedet har Krampe valgt selv at forestå importen direkte til udvalgte forhandlere landet over. Blandt disse er Heden Maskinforretning A/S for det fynske område.
- Det passer os rigtigt fint, efter ophøret som Fliegl-forhandler. Vi kender jo allerede Krampe-programmet, og har gode erfaringer med vognene. Derfor glæder vi os nu til at intensivere salget af det omfattede kvalitetsprogram, lyder det fra direktør Lars S. Kristiansen.
Håndbyggede vogne
De 120 ansatte på Krampe-fabrikken ved Münster ordreproducerer såvel vogne til landbruget som entreprenørvogne, kroghejsvogne og lastvognstrailere. Sidste år var produktionen på i alt 960 vogne, alle i håndbygget kvalitet og tilpasset de enkelte kunders ønske.
- Der er få medarbejdere om at bygge en vogn, der så til gengæld har ansvaret gennem hele processen, forklarer Kenneth Brønner, der er salgsansvarlig for Krampe Fahrzeugbau GmbH i hele Skandinavien.
Han ser frem til samarbejdet med det nye forhandlernet, uden importleddet og med direkte reservedelsforsyning og servicesupport fra fabrikken.
Tysk kvalitet
Om vognprogrammet fremhæver han den høje tyske kvalitet, lige fra svejsninger til design og udstyr.
Til landbrugsformål kan Krampe tipvognene leveres med sider, til for eksempel korntransport. Desuden findes en landbrugsvogn med båndaflæsser til både korn og transport af andre afgrøder.
Også indenfor entreprenørbranchen er de tyske vogne anerkendte.
- Som de første på markedet lancerede vi for 25 år siden tipvogne med halvrund bund, hvilket betyder langt større komfort ved aflæsning. Men også stemplet foran på vognen giver en hurtigere aflæsning. Desuden tilbyder vi flere typer undervogne og dækmontering, alt efter opgaverne, vognene skal anvendes til.
Maskinstation klarer transporten
Sammen med repræsentanter fra den fynske forhandler overværede Kenneth Brønner forleden, hvordan to Krampe-entreprenørvogne i en stor lergrav ved Stenstrup klarer transporten af det tunge materiale til det nærliggende Petersminde Teglværk.
Det er maskinstationen FK Agro i Mullerup ved Kværndrup, der sammen med tre Massey Ferguson 7724 S traktorer med 240 hk for et års tid siden erhvervede vognene.
Det er tale om 20 tons Krampe 13,5 kubikmeter tipvogne, som er forsynet med 26,5 tommer Michelin-dæk. Den ene af vognene er med drejelig bagaksel, og den anden med vippebogie med ovale aksler og mekanisk affjedring.
- Netop vippebogien er en fordel her i det ujævne underlag. I det hele taget er det meget vigtigt med den rigtige undervogn til opgaverne, som vognene anvendes til, påpeger Kenneth Brønner, og nævner, at Krampe vognene også fås med hydraulisk eller luftaffjedring.
Krampe-entreprenørprogrammet fås fra 14 til 32 tons vogne og i tre-akslet udgave op til 18 kubikmeters indhold.
46.000 m3 ler
Netop den aktuelle opgave med transporten af ler beviste Krampe-vognene deres styrke og komfort, kunne Krampe-repræsentanten sammen med Heden-direktøren og salgskonsulent Allan Mortensen, der har stået for salget til FK Agro, forvisse sig om. Ikke mindst vognenes rolige bevægelser i det ellers nærmest uvejsomme terræn, lagde de mærke til.
Råstofudvinder Ole Clausen fra Petersminde Teglværk, der i gravemaskinen med sikker hånd styrede udgravningen af de store lermængder, kunne fortælle, at der i det aktuelle område vest for Stenstrup by skal udvides 27-28.000 kubikmeter rødler, der bliver til røde mursten hjemme på teglværket. I en udgravning på den anden side af byen hentes 20.000 kubikmeter blåler, der ender som gule mursten efter forarbejdningen og brændingen.
Årsproduktionen på Petersminde Teglværk, der har 150-års jubilæum i år og som hører under Wienerberger-koncernen, er på 25 millioner mursten. Hertil kræves omkring 46.000 kubikmeter ler, som i Stenstrup-området findes fra 10 til 150 centimeters dybde under muldlaget.