VKST tilbyder gratis krisehjælp til minkavlere

VKST tilbyder akut krisehjælp til alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster efter onsdagens meddelelse om, at alle mink i Danmark skal aflives.

Der er behov for krisehjælp til minkavlerne, og derfor stiller man sig i VKST klar til at yde akut krisehjælp, fortæller administrerende direktør i VKST, Mads Birk Kristoffersen. Foto: Steen Knarberg
Der er behov for krisehjælp til minkavlerne, og derfor stiller man sig i VKST klar til at yde akut krisehjælp, fortæller administrerende direktør i VKST, Mads Birk Kristoffersen. Foto: Steen Knarberg

KRISEHJÆLP Efter regeringens udmelding om, at alle mink i Danmark skal aflives, tilbyder VKST nu alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster akut krisehjælp i form af en gratis pakke med en krisepsykolog.

Med et snuptag har corona udryddet et helt erhverv, og for mere end 1.000 minkavlere og deres familier ligger levebrødet og livsværket nu i ruiner.

-For minkavlerne er det en helt ubegribelig udmelding, og det rammer naturligvis både de materielle og menneskelige værdier, og generationer er ramt med kaos. Derfor er der behov for krisehjælp uanset, hvordan du som minkavler står stillet. Og vi stiller naturligvis vores hjælp til rådighed, siger Mads Birk Kristoffersen, der er administrerende direktør i VKST.

Han opfordrer interesserede minkavlere til at kontakte Arna Larsen hos VKST for krisehjælp.

Akut krisehjælp og hjælpepakker

Lige nu er det uklart, hvordan minkavlerne bliver kompenseret økonomisk, men i VKST står rådgiverne til rådighed både nu og her med den akutte krisehjælp samt i det videre forløb, når de økonomiske overblik skal gøres op, og der skal søges hjælp i form af erstatning fra regeringen.

Den akutte krisehjælp nu og her tilbydes alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster, uanset om de i forvejen er kunder i VKST eller medlemmer af Gefion, DLS eller Sjællandske familielandbrug.

Lukker ned som erhverv

I sidste uge blev det oplyst, at omkostningerne kan løbe op i et milliardbeløb, hvis alle danske mink skal aflives. På pressemødet i går vurderede rigspolitichef Thorkild Fogde, at der i dag er cirka 15-17 millioner mink i Danmark. 

Aflivningen af den samlede bestand vil betyde, at minkavlen reelt er lukket ned som erhverv i minimum en årrække. Der indføres dog ikke et egentligt forbud mod minkavl i Danmark.
 

hka

Læs også

Fra mink til økologisk planteavl
Minkformand: Svært at starte produktion igen trods rimelig dvaleordning
Nordjysk minkavlerformand glad for at kunne se fremad igen
Minkstop kan betyde farvel til elever
Stort arbejde forud med minkerstatninger
Minkerstatninger: Mink-milliarder er »too little, way too late