Forventer stigning i Brasiliens kornproduktion

I Brasilien forventes produktionen af råvarer at stige med fem procent i sæsonen 2021/22 sammenlignet med året før. Majs forventes at stige betydeligt, men sojabønner vil sandsynligvis falde i forhold til den foregående sæson.

Det skriver Tican i et nyhedsbrev med mediet Pig333.com som kilde.

- Ifølge Brasiliens National Supply Company (CONAB) er den brasilianske produktion af råvarer i 2021/22-høsten anslået til 268,2 millioner tons. Hvis det realiseres, repræsenterer dette volumen en vækst på fem procent i forhold til sidste sæson, med omkring 12,79 millioner ton mere produceret, skriver Tican, og tilføjer:

- For sojabønners vedkommende, hvor 16,8 procent af afgrøden allerede er høstet, vil det give en produktion på 125,47 millioner tons. Det repræsenterer et fald på omkring ni procent i forhold til den foregående høst. Såningen af oliefrø var god i de fleste af de producerende regioner, hvilket gav anledning til positive forventninger. Men fra november ændrede scenariet sig på grund af ugunstige vejrforhold.

Hæver noteringer på okse- og kalvekød

Efterspørgslen på dansk okse- og kalvekød overstiger udbuddet og fortsætter sin vej opad også i denne uge i både ind- og udland.

Det er med til at løfte noteringerne hos Himmerlandskød A/S, der sætter noteringen op på følgende kategorier: Kalve og kvier under 12 mdr. (+0,30 kr. / +1,00 kr.), ungtyre under 24 mdr. + kvier, stude over 16 mdr. (+0,30 kr.), tyre over 24 mdr. (+1,00 kr.).

Afregningspriserne for de resterende kategorier er uændrede.

- Med forårets snarlige komme arbejder vores salgsteam desuden med aftaler på grillegnede udskæringer til den forestående grillsæson, lyder det fra Himmerlandskød i en kommentar, der fortsætter:

- Eksporten til de sydeuropæiske markeder holder sig på et pænt niveau med en livlig interesse på for- og bagfjerdinger fra både nye og eksisterende kunder.

Læs også