bannerPos

Farmpilot styrer roeoptager og afhentning

- Når jeg er færdig med at optage marken, så trykker jeg »send« til vognmand og læsse-/rensemaskinen, der får besked om, at nu ligger kulen klar til afhentning, og hvor den præcis ligger, fortæller Michael Hansen i sit cockpit på Ropa-optageren. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
12-11-2020 21:00
- Vognmanden skal vide præcis, hvilken roekule han skal afhente – og ikke forveksle den med en anden landmands. Det styrer denne Farmpilot-skærm, viser Michael Hansen, der har 10 års erfaring med at køre Ropa-optager på Eskildstrup Maskinstation.

- Roerne skulle altid tages op inden Mortensaften, da jeg var dreng.

Det fastslår Michael Hansen på vej ned fra den enorme roeoptager, hvor han netop har aflæsset endnu en tankfuld store sukkerroer i kulen ud til vejen mod Sakskøbing på det nordlige Lolland.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next