Danmarksmester i jordfrugtbarhed

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer de planteavlere der gør en ekstra indsats for jordfrugtbarheden til at deltage i DM i jordfrugtbarhed 2021.

Har man en sund jord med masser af liv, et højt humusindhold og en god jordstruktur i markerne, så er man en oplagt kandidat til DM i jordfrugtbarhed. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Landbrug & Fødevarer og Seges sætter fokus på jordfrugtbarhed i 2021. I den anledning afholder de Danmarksmesterskab i Jordfrugtbarhed.

- Hos Landbrugsrådgivning Syd bakker vi op om at hylde de landmænd, der gør en ekstra ordinær indsats for at øge jordfrugtbarheden på deres marker – og for at opnå gode resultater i marken, udtaler Rikke Kyhn, chefkonsulent.

Hvis man har en sund jord med masser af liv, et højt humusindhold og en god jordstruktur i markerne, så er man en oplagt kandidat til DM i jordfrugtbarhed.

Tilmelding skal ske via siden: https://www.landbrugsinfo.dk/dmjordfrugtbarhed på senest den 1. august 2021, hvor man fortæller, hvad man gør for at opnå en god jordfrugtbarhed

Hvis man ikke selv har lyst til at stille op, er man også velkommen til at nominere en dygtig kollega, som har fokus på jordfrugtbarhed.

Fortæl om arbejdet i marken

Kravet til deltagelse er, at jorden er et godt dyrkningsmedie for afgrøderne, og have en god evne til at modstå stress fra for eksempel udtørring, jordpakning og vinderosion. Der er dog stor forskel på, hvordan den enkelte opnår de kvaliteter. Derfor er der taget mange parametre med i vurderingen og bedømmelserne.

Ved tilmelding af sig selv – eller en man kender - får man mulighed for at fortælle om arbejdet med jordfrugtbarhed. Samtidig vil man blive bedt om at svare på nogle spørgsmål om blandt andet jordbearbejdning, ændringer i jord og afgrøder over tid, jordanalyser og organisk materiale, samt brug af efterafgrøder og tilførsel af organisk materiale.

Kåring og præmieoverrækkelse finder sted på henholdsvis Økologikongressen 2021 og Plantekongressen 2022. Se mere om konkurrencen på denne side: https://www.landbrugsinfo.dk/dmjordfrugtbarhed.

Læs også