Dines Jensen er en af de mange landmænd, der bruger DLG’s Risk Management-værktøj til at opnå kombinationen af frihed og sikkerhed i afgrødehandlen.

Han følger markedet nøje, og han er ikke afvisende over at benytte servicen igen på et senere tidspunkt, hvis det giver mening.

Mere likviditet samt det faktum, at der ikke skal betales lagerleje, er to af de afgørende faktorer, der får Dines Jensen til at overveje, om han skal benytte sig af Risk Management igen.

God beslutning

Sidste år tog han en position med Risk Management, hvor han sikrede en minimumspris på sin vinterhvede.

Med en sikret minimumspris havde Dines Jensen en aftale, der løb indtil maj 2020, men hvor han til en hver tid kunne vælge at sælge inden udløbet i midten af april.

- Min rådgiver hos DLG præsenterede produktet for mig, og jeg syntes det lød interessant. For mig gav det mening at risikoafdække min vinterhvede, så jeg kunne sætte nogle penge i banken og samtidig slippe for at betale lagerleje. Det viste sig at være en god beslutning, da jeg lukkede handlen i slutningen af marts, siger Dines Jensen.

Gennemskuelig proces

Tidligere har Dines Jensen benyttet sig af futures, men han kan bedre lide, at DLG tager ansvaret i forbindelse med handlen i stedet for at han selv skal trykke på tasterne.

- Havde jeg selv kastet mig ud i det på pengeinstitutternes hjemmeside, kunne jeg let komme til at lave fejl, som jeg så selv hæfter for. Hos DLG tager de ansvaret for, at det bliver gjort korrekt. Det gør det mere sikkert og simpelt for mig som kunde, påpeger planteavleren.

Efter at Dines Jensen tog sin position i markedet, fik han dagligt en mail fra DLG, med en indikation af, hvilken pris han kunne lukke handlen til.

- Jeg havde hver dag muligheden for at følge med i, hvad jeg cirka kunne lukke handlen til. Det var både en tryghed og samtidig en enkel måde at blive opdateret på. Da prisen var rigtig for mig, lukkede jeg handlen, fortæller Dines Jensen.

Planter