Torsdag den 24. oktober holder Agrovi for fjerde år i træk konferencen »Sund Jord for Fremtiden«.
Når Agrovi torsdag den 24. oktober fra klokken 8.30 til 16 indbyder til gummistøvlekonferencen »Sund Jord for Fremtiden« på Knudstupgård ved Sorø vil det være med et program fyldt med personlige erfaringer fra landmænd, der har kastet sig over conservation agriculture.
Her vil der blandt andet være helt konkrete eksempler på de fordele og udfordringer, der er med pløjefri dyrkning og conservation agriculture, de økonomiske gevinster samt de sidste nye resultater fra forsøgsparcellerne på Knudstupgård.
- Vi kan helt klart mærke en stigende interesse fra landmændene i at bearbejde jorden på en langt mere klimavenlig måde, der samtidig også opbygger og bevarer jordens frugtbarhed og biodiversitet, siger Hans Henrik Fredsted, der er planteavlschef i Agrovi.
Fra mark til maskinhus
Det er fjerde år i træk, at Agrovi holder konferencen, der byder på en omfattende tur i marken, hvor man via seks forskellige poster kommer rundt om blandt andet forskningsprojektet »Grønne marker, Stærke rødder« og de fordele og ulemper, der er ved direkte såning.
- Der er også mulighed for at få ny inspiration til companion crops, se demonstrationer af Weaving og Sly Boss og for at blive klogere på jordstruktur fra forskellige dyrkningssystemer, fortæller Hans Henrik Fredsted og tilføjer:
- Når vi er kommet godt rundt i marken, er det tid til at invitere inden for i maskinhuset, hvor vi både får fremlagt de seneste forskningsresultater, men også hører om de personlige erfaringer, som de pløjefri erfa-grupper oplever i hverdagen med både fordele og ulemper.
- Det kan forhåbentlig være til stor inspiration for de mange pløjefri landmænd, vi har i huset den dag, tilføjer Hans Henrik Fredsted, der ser frem til også at møde de mange landmænd, der enten overvejer conservation agriculture eller allerede er godt i gang.
Læs mere om Pløjefri dyrkning
Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.
Læs mere her