bannerPos

Vækstforum for beslutningstagere

Indlægget på DLG Vækstforum om finansiel vækst samlede mange tilhørere. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
09-01-2020 07:36
I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

Salen er stuvende fuld af lyttende mænd, og man vil nok se forgæves efter kvindelige gæster.

DLG Vækstforum, der afvikles hvert år på det centrale Sjælland, har fundet en form, der i høj grad tiltaler mandlige beslutningstagere her midtvinter og efter en længere juleferie derhjemme.

Formen er en lang række faglige udstillinger omkring et café-område, der giver god plads til kollegial snak og netværk. Og med tilbud om interessante indlæg i løbet af dagen, som kan vælges efter lyst.

- Vi kan sige, at man her kan hente inspiration til éns fremtidige produktion og samtidig udveksle erfaringer med ligestillede kolleger, fastslår Henrik Kløve, der er detaildirektør for DLG Øst og medansvarlig for årets DLG Vækstforum i Ringsted.

Samlet på en dag

Tidligere var DLG Vækstforum over to dage, men de to seneste år har DLG valgt at koncentrere det til en enkelt, intensiv dag.

- Så har de godt 300 besøgende landmænd større chancer for at møde hinanden uden at skulle aftale, hvilken dag man skal mødes på Vækstforum, siger Henrik Kløve.

Sigtet med de faglige indlæg er at se et par år frem i tiden – ikke så meget de helt aktuelle udfordringer.

- Vi ser på udviklingen i markedet for salgsafgrøder og det finansielle marked. Vores koncernchef Kristian Hundebøll tager det med over i vækstmulighederne for et andelsselskab som DLG, der nu er 50 år gammelt. Til sidst ser vi på, hvordan man laver grøn biomasse om til energi – noget som der er stor interesse for på Sjælland for at få vekselafgrøder, fortæller Henrik Kløve.

Vækst fremad

- De fleste landmænd deltager i hele dagens foredragsrække og bliver antagelig meget inspireret om det centrale: Hvordan skaber man vækst?

Vækst har også været et krav til den lange række af firmaer, som har udstillinger.

- De skal kunne give landmændene mulighed for ny vækst – ellers får de ikke lov at udstille, lyder det fra Henrik Kløve.

Han understreger, at Vækstforum har vist sin berettigelse som efterspurgt af de danske landmænd. Hans klare forventning er derfor, at DLG Vækstforum også vil blive ét af de første arrangementer i det østlige DLG-område igen efter nytår 2021.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next