bannerPos

Vækstforum for beslutningstagere

Indlægget på DLG Vækstforum om finansiel vækst samlede mange tilhørere. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
09-01-2020 07:36
I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

Salen er stuvende fuld af lyttende mænd, og man vil nok se forgæves efter kvindelige gæster.

DLG Vækstforum, der afvikles hvert år på det centrale Sjælland, har fundet en form, der i høj grad tiltaler mandlige beslutningstagere her midtvinter og efter en længere juleferie derhjemme.

Formen er en lang række faglige udstillinger omkring et café-område, der giver god plads til kollegial snak og netværk. Og med tilbud om interessante indlæg i løbet af dagen, som kan vælges efter lyst.

- Vi kan sige, at man her kan hente inspiration til éns fremtidige produktion og samtidig udveksle erfaringer med ligestillede kolleger, fastslår Henrik Kløve, der er detaildirektør for DLG Øst og medansvarlig for årets DLG Vækstforum i Ringsted.

Samlet på en dag

Tidligere var DLG Vækstforum over to dage, men de to seneste år har DLG valgt at koncentrere det til en enkelt, intensiv dag.

- Så har de godt 300 besøgende landmænd større chancer for at møde hinanden uden at skulle aftale, hvilken dag man skal mødes på Vækstforum, siger Henrik Kløve.

Sigtet med de faglige indlæg er at se et par år frem i tiden – ikke så meget de helt aktuelle udfordringer.

- Vi ser på udviklingen i markedet for salgsafgrøder og det finansielle marked. Vores koncernchef Kristian Hundebøll tager det med over i vækstmulighederne for et andelsselskab som DLG, der nu er 50 år gammelt. Til sidst ser vi på, hvordan man laver grøn biomasse om til energi – noget som der er stor interesse for på Sjælland for at få vekselafgrøder, fortæller Henrik Kløve.

Vækst fremad

- De fleste landmænd deltager i hele dagens foredragsrække og bliver antagelig meget inspireret om det centrale: Hvordan skaber man vækst?

Vækst har også været et krav til den lange række af firmaer, som har udstillinger.

- De skal kunne give landmændene mulighed for ny vækst – ellers får de ikke lov at udstille, lyder det fra Henrik Kløve.

Han understreger, at Vækstforum har vist sin berettigelse som efterspurgt af de danske landmænd. Hans klare forventning er derfor, at DLG Vækstforum også vil blive ét af de første arrangementer i det østlige DLG-område igen efter nytår 2021.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Trump lover guld og grønne skove

Den amerikanske præsident Donald Trump lover i en udtalelse søndag, at handelsaftalen med Kina, vil komme til at gavne amerikanske landmænd økonomisk.

Sparekasse får hård kritik af tilsyn

Den Jyske Sparekasse tager for store risici, og kontrolfunktioner er for dårlige, mener Finanstilsynet i en tilsynsrapport.

Fødevarestyrelsen laver grov fejl på andeslagteri

Andeslagteriet Dan Duck blev hængt ud i Ekstra Bladet efter stor fejl i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der fejlagtigt beskyldte medarbejderne for dårlig håndhygiejne.

Udsigt til rekordmange omlægningstjek i 2020

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før

Gave eller arv kan blive modtagers særeje

Det er fortsat muligt for gavegiver eller arvelader at bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje. Men reglerne om sammenblanding af formueformer ved erhvervelsen er ændret væsentligt, påpeger Seges i et nyt notat.

Økonomi i besætningens holdbarhed

Der er økonomi i besætningens holdbarhed - typisk 17-18 øre i fremstillingspris fra de mest holdbare til de mindst holdbare, vurderer Seges.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.
Side 1 af 1748 (34943 artikler)Prev1234567174617471748Next