bannerPos

Vækstforum for beslutningstagere

Indlægget på DLG Vækstforum om finansiel vækst samlede mange tilhørere. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
09-01-2020 07:36
I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

Salen er stuvende fuld af lyttende mænd, og man vil nok se forgæves efter kvindelige gæster.

DLG Vækstforum, der afvikles hvert år på det centrale Sjælland, har fundet en form, der i høj grad tiltaler mandlige beslutningstagere her midtvinter og efter en længere juleferie derhjemme.

Formen er en lang række faglige udstillinger omkring et café-område, der giver god plads til kollegial snak og netværk. Og med tilbud om interessante indlæg i løbet af dagen, som kan vælges efter lyst.

- Vi kan sige, at man her kan hente inspiration til éns fremtidige produktion og samtidig udveksle erfaringer med ligestillede kolleger, fastslår Henrik Kløve, der er detaildirektør for DLG Øst og medansvarlig for årets DLG Vækstforum i Ringsted.

Samlet på en dag

Tidligere var DLG Vækstforum over to dage, men de to seneste år har DLG valgt at koncentrere det til en enkelt, intensiv dag.

- Så har de godt 300 besøgende landmænd større chancer for at møde hinanden uden at skulle aftale, hvilken dag man skal mødes på Vækstforum, siger Henrik Kløve.

Sigtet med de faglige indlæg er at se et par år frem i tiden – ikke så meget de helt aktuelle udfordringer.

- Vi ser på udviklingen i markedet for salgsafgrøder og det finansielle marked. Vores koncernchef Kristian Hundebøll tager det med over i vækstmulighederne for et andelsselskab som DLG, der nu er 50 år gammelt. Til sidst ser vi på, hvordan man laver grøn biomasse om til energi – noget som der er stor interesse for på Sjælland for at få vekselafgrøder, fortæller Henrik Kløve.

Vækst fremad

- De fleste landmænd deltager i hele dagens foredragsrække og bliver antagelig meget inspireret om det centrale: Hvordan skaber man vækst?

Vækst har også været et krav til den lange række af firmaer, som har udstillinger.

- De skal kunne give landmændene mulighed for ny vækst – ellers får de ikke lov at udstille, lyder det fra Henrik Kløve.

Han understreger, at Vækstforum har vist sin berettigelse som efterspurgt af de danske landmænd. Hans klare forventning er derfor, at DLG Vækstforum også vil blive ét af de første arrangementer i det østlige DLG-område igen efter nytår 2021.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Claus Berggren bliver direktør for Dansk Biogasrådgivning

Den 1. oktober 2020 tiltræder Claus Berggren som administrerende direktør i Dansk Biogasrådgivning.

Dårlig majspakning kan hurtigt koste en kvart million

Dårlig pakning i siloen af majs fra 100 hektar kan hurtigt komme til at koste 250.000 kroner.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.
Side 1 af 1931 (38616 artikler)Prev1234567192919301931Next