Vækstforum for beslutningstagere

I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

Salen er stuvende fuld af lyttende mænd, og man vil nok se forgæves efter kvindelige gæster.

DLG Vækstforum, der afvikles hvert år på det centrale Sjælland, har fundet en form, der i høj grad tiltaler mandlige beslutningstagere her midtvinter og efter en længere juleferie derhjemme.

Formen er en lang række faglige udstillinger omkring et café-område, der giver god plads til kollegial snak og netværk. Og med tilbud om interessante indlæg i løbet af dagen, som kan vælges efter lyst.

- Vi kan sige, at man her kan hente inspiration til éns fremtidige produktion og samtidig udveksle erfaringer med ligestillede kolleger, fastslår Henrik Kløve, der er detaildirektør for DLG Øst og medansvarlig for årets DLG Vækstforum i Ringsted.

Samlet på en dag

Tidligere var DLG Vækstforum over to dage, men de to seneste år har DLG valgt at koncentrere det til en enkelt, intensiv dag.

- Så har de godt 300 besøgende landmænd større chancer for at møde hinanden uden at skulle aftale, hvilken dag man skal mødes på Vækstforum, siger Henrik Kløve.

Sigtet med de faglige indlæg er at se et par år frem i tiden – ikke så meget de helt aktuelle udfordringer.

- Vi ser på udviklingen i markedet for salgsafgrøder og det finansielle marked. Vores koncernchef Kristian Hundebøll tager det med over i vækstmulighederne for et andelsselskab som DLG, der nu er 50 år gammelt. Til sidst ser vi på, hvordan man laver grøn biomasse om til energi – noget som der er stor interesse for på Sjælland for at få vekselafgrøder, fortæller Henrik Kløve.

Vækst fremad

- De fleste landmænd deltager i hele dagens foredragsrække og bliver antagelig meget inspireret om det centrale: Hvordan skaber man vækst?

Vækst har også været et krav til den lange række af firmaer, som har udstillinger.

- De skal kunne give landmændene mulighed for ny vækst – ellers får de ikke lov at udstille, lyder det fra Henrik Kløve.

Han understreger, at Vækstforum har vist sin berettigelse som efterspurgt af de danske landmænd. Hans klare forventning er derfor, at DLG Vækstforum også vil blive ét af de første arrangementer i det østlige DLG-område igen efter nytår 2021.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

Læs også