Forening holder møde om indsatsplaner

Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse holder informations- og debatmøde for at sætte fokus på ødelæggende indsatsplaner for landbruget.

- Vi er nødt til at råbe op, inden det er for sent, lyder det fra formanden for Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, Ulrik Lunden.

Indsatsplanerne, der rammer landbruget på baggrund af kommunernes strategiplaner for rent grundvand, er baseret på frygt og følelser frem for fakta og faglighed, og de kommer til koste landmænd dyrt – og vandforbrugere milliarder – vel at mærke uden udsigt til renere grundvand. 

Sådan lyder det fra Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, der nu inviterer til møde for at debattere og informere om det, foreningen betegner som »en skandale, der vil overgå mink-sagen i både omfang og udgift for danskerne«.

- Myndigheder og kommuner har hidtil forsøgt at tage hvert enkelt landbrug for sig for på den måde holde sig under pressens radar – men det er slut nu. Vi er nødt til at råbe op, inden det er for sent, lyder det fra foreningens formand, Ulrik Lunden.

I forhold til det retslige grundlag og de erstatninger, kommunerne tilbyder landmændene for den mistede ret til at dyrke deres jord på grundlovssikret og fuldt lovlig vis, har Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse stævnet staten.

En nylig afgørelse i Egedal Kommune med engangserstatning på 100.000 kroner – og en i Beder syd for Aarhus med 110.000 kroner pr. hektar for pesticidfri drift i al fremtid – har intet med fuld erstatning at gøre, lyder det fra Ulrik Lunden, der snarere er af den overbevisning, at der er politiske kræfter, der vil landbruget til livs i folkesundhedens navn. 

Informations- og debatmødet finder sted på Aarestrup Planteskole ved Karup tirsdag den 27. juli kl. 19.

Her vil emnet blive grundigt belyst både politisk, fagligt og juridisk. Pris for deltagelse i mødet, der er med forplejning, er 200 kroner. Tilmelding til Henrik Nordestgaard Jespersen eller fagchef Bente Andersen.
 

Læs også