Rekordoverskud i SLF

Medlemmerne kan se frem til en rabat på kontingentet, lyder det fra SLF efter et tilfredsstillende regnskabsår.

For andet år i træk lander Sønderjysk Landboforening (SLF) et rekordstort overskud, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Knap 3,4 millioner kroner er resultatet efter et corona-år, hvor der med flere nye kunder i forretningen var øget efterspørgsel på rådgivning. Medlemmerne kan nu se frem til rabat på kontingentet, lyder det fra SLF.

- Det kommer til at ske ved, at vi vil give rabat på medlemskontingentet på sammenlagt 854.000 kroner, fortæller Christian Lund, formand for bestyrelsen i Sønderjysk Landboforening.

Forlig i IT-sag

Reelt kunne regnskabet være endnu stærkere. Sønderjysk Landboforening blev tilbage i 2015 stævnet i en IT-sag, og den sag er i 2020 afsluttet med et forlig, som har betydet omkostninger for SLF til sagen samt juridisk bistand på godt 1,6 millioner kroner.

- Omvendt har der været en fortjeneste i salg af biogasaktier på 540.000 kroner. Renset for udgifter i IT-sagen, kontingent-rabatter samt aktiesalg ville regnskabet været endt med et overskud på omkring 5,2 millioner kroner, skriver SLF.

Omsætningen er endt på lige knap 67 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 1,7 millioner kroner i forhold til 2019.

Styrket egenkapital

- Den fortsat positive udvikling vil også komme til at betyde, at vi skal i gang med at rekruttere flere nye medarbejdere, bebuder Brian Lambertsen, direktør i SLF.

I 2020-regnskabet er egenkapitalen i SLF styrket med godt ti procent til 33,6 millioner kroner. Sønderjysk Landboforening beskæftiger 95 ansatte.

Regnskabet fremlægges på foreningens generalforsamling den 11. marts.

Læs også