Privat rådgivning til landbruget gennem 10 år

På 10 år er Søhøjlandets Regnskabskontor blevet Danmarks største private rådgivningsfirma inden for landbrug – det fejres med åbent hus den 8. august

Det er gået stærkt for Søhøjlandets Regnskabskontor i Silkeborg siden starten for 10 år siden, hvor der var tre medarbejdere. I dag er der 34 ansatte og ca. 1.000 kunder.
Søhøjlandets Regnskabskontor markerer sit 10 års jubilæum med åbent hus onsdag den 8. august 2018 fra 11.30 til 15.00. Det sker på Nørreskov Bakke 28 i Silkeborg, hvor det hele startede - og det sker præcist 10 år efter, at der blev holdt Åbent Hus i anledning af etableringen.
Da Søhøjlandets Regnskabskontor blev etableret, havde hverken stifteren, Keld Th. Sloth, eller andre forudset, hvor stærkt firmaet skulle komme til at vokse – og at det skulle udvikle sig til Danmarks største private rådgivningsfirma inden for landbrug.
- Vi har taget ca. tre mand ind hvert år, og vi har bygget om eller bygget til hvert eneste år. Det er en stor udvikling for et lille firma, vi har været igennem, og vi må konstatere, at der har været og er et behov for det private alternativ inden for landbrugsrådgivning, siger stifteren, der stammer fra en gård ved Rønde, uddannede sig til landmand og videreuddannede sig til økonomikonsulent.
 

Væk fra samlebånds-rådgivning

Cirka 85 procent af kunderne er landbrug, lige fra de helt store brug til deltidsbrug. Kundekredsen omfatter alle driftsgrene, både svin, kvæg, fjerkræ, mink og planteavl. Kunderne tæller også mindre og mellemstore virksomheder, håndværkere, butiksindehavere m.fl.
- Da jeg blev selvstændig og etablerede firmaet, var det fordi jeg kunne se, at der var et behov for noget andet i takt med, at landboforeningernes rådgivningsvirksomheder blev større og større.
- Landmændene er blevet mere bevidste om, hvad det er for en rådgivning, de ønsker, og vi har bevæget os væk fra ”samlebånds-rådgivning”. Kunderne ønsker kvalificeret sparring og rådgivning, og vi kan differentiere, hvad den enkelte kunde ønsker. Vi kan mærke, at det personlige kendskab og den gensidige tillid er helt afgørende.
 

Plads til mere vækst

Keld Th. Sloth indrettede Søhøjlandets Regnskabskontor i en forhenværende el-forretning på Nørreskov Bakke i Silkeborg. Han købte huset sammen med en investor, og det meste var lejet ud, hvilket han forventede, det skulle blive ved med.
I dag udnytter han al pladsen selv, og han har netop bygget til med nye kontorfaciliteter, hvorved der er skabt plads til yderligere medarbejdere.
- Målet i sig selv er ikke, at vi skal være store. Målet er, at vi skal være i stand til fortsat at udvikle os inden for de relevante rådgivningsområder samt i den hastighed, at kunderne søger rådgivning hos os.
- Vi har nu moderniseret og skabt yderligere plads, så vi ikke er låst fast på, at vi ikke kan være der. Så må vi se, hvordan udviklingen bliver, siger Keld Th. Sloth, der gennem tiden har føjet rådgivning in den for blandt andet miljø og planteavl til porteføljen.
- Vores overordnede speciale er økonomi, men det er vigtigt, at vi har den tværfaglige tilgang til de ofte meget komplekse ufordringer, landmanden står med i forbindelse med planteavl og miljø, siger Keld Th. Sloth.
- Med 1.000 kunder i butikken finder vi det oplagt, at vi også kan tilbyde dem denne rådgivning. I sidste ende drejer det sig om effektivitet og gode resultater, så udgangspunkt.landmanden kan få en god bundlinje. 
Keld Th. Sloth påpeger, at projektet udelukkende har kunnet lade sig gøre på grund af utrolige dygtige og engagerede medarbejdere.
- Jeg har været heldig med at have et utroligt ”hold”, der altid hjælper hinanden og derved altid leverer kvalitet og service. Medarbejderne er med til at skaber det, som vi står for hos Søhøjlandets Regnskabskontor.

Læs også