bannerPos

De sidste tilbagebetalinger af sukkerroepenge foretages ultimo juli 2020

Landbrugsstyrelsen afslutter snart efterlysningen af de sukkerroedyrkere, som har penge til gode. Arkivfoto: Henrik Sieben.
07-04-2020 13:32

Sukkerroedyrkere og -producenter i EU betalte i produktionsårene 1999/2000-2000/2001 for meget i afgift på sukker. Landbrugsstyrelsen afslutter snart efterlysningen af de sukkerroedyrkere, som har penge til gode.

Efter at Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S siden september 2018 har gennemført syv tilbagebetalingsrunder, gennemføres en afsluttende tilbagebetalingsrunde i ultimo juli 2020. 

Hvis man er én af de landmænd, der har penge til gode, kan man søge om tilbagebetaling nu.

Hvis man var sukkerroedyrker i produktionsårene 1999/2000-2000/2001 og ikke har indsendt oplysninger tidligere, men ønsker at komme med i den afsluttende tilbagebetalingsrunde, skal man for at få udbetalt penge indsende sine oplysninger senest 15. juli 2020. 

Udbetalingen vil så finde sted 31. august i år.

Arvinger

Hvis man ikke har indsendt oplysninger tidligere, skal man udfylde en samtykkeerklæring, der skal mailes til Landbrugsstyrelsen på CentralTeam@lbst.dk. Samtykkeerklæringen kan findes på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Hvis man er arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal man sende en samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende. 

Ved spørgsmål kan man evt. kontakte Landbrugsstyrelsen på email til euogerhverv@lbst.dk.

aldo

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?
Side 1 af 1851 (37011 artikler)Prev1234567184918501851Next