Frilandsgris har 30-års jubilæum
I år fejrer Frilandsgris og mærket »Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse« 30-års jubilæum.
I år er det 30 år siden, at konceptet og brandet Frilandsgris blev udviklet i et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og en gruppe landmænd, der sammen formulerede krav til et produktionskoncept med udgangspunkt i grisenes naturlige adfærd. Det oplyser de i en pressemeddelelse.
- Pionerånden i samarbejdet mellem landmænd, slagteri og Dyrenes Beskyttelse var og er helt unikt og udgjorde et vendepunkt i forbrugernes mulighed for at tilvælge god dyrevelfærd i indkøbene, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis og fortsætter:
- Konceptet og mærket »Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse« går hånd i hånd og er i dag så indarbejdet i forbrugernes bevidsthed, at langt de fleste danskere kender og afkoder det som det naturligste i verden. Men det er et helt særligt dansk tiltag, der bare har vist sig at være overordentlig langtidsholdbart og som inspirerer langt ud over landets grænser.
Først og forpligtende
For både Friland og Dyrenes Beskyttelse er det en hjørnesten, at dyrevelfærden hele tiden er under lup og videreudvikles. Det sker i meget tæt samarbejde med Frilands leverandører af grise til Frilandsgriskonceptet.
- I Friland er vi stolte af, at vi var de første, som med Frilandsgris blev mærket med »Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse«, og det forpligter. Både vi og vores dygtige leverandører arbejder hårdt på at udvikle dyrevelfærden og kvaliteten hver eneste dag. Her er Dyrenes Beskyttelse en vigtig medspiller, som vi har stor gavn af, siger direktør i Friland Claus Hein.
Han tilføjer, at konceptet både i Danmark og på eksportmarkederne har stort fokus, og det er kendt, at såvel danske som udenlandske forbrugerne i stigende grad vælger dyrevelfærd til, når de skal vælge det foretrukne kød i butikkerne.
- Vi har igennem flere år oplevet en øget efterspørgsel på grisekød med høj dyrevelfærd hos forbrugeren. I dag er dyrevelfærd et af de vigtigste købsmotiver hos forbrugeren, når de skal vælge grisekød, siger Claus Hein.